Фотомистецтво врівноважує і об’єднує. Саме таким є лейтмотив нової виставки кам’янецького фотохудожника Петра Ігнатьєва

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Учасник 115 виставок, з яких двадцять дві міжнародні – у Бразилії, Гонконгу, Польщі, Австрії, Сербії, Румунії, Франції, Італії, Туреччині, володар численних відзнак і нагород, співавтор буклетів, листівок, путівників про Кам’янець-Подільський та Сатанів, співробітник Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника, фотохудожник Петро Ігнатьєв представив на суд громадськості чергову виставку «Чорне і біле – рівновага». Експозиція стала наслідком його філософського осмислення подорожей до Одеси і Карпат.

Митець вкотре здивував численних поціновувачів свого таланту, які зібралися у відділі краєзнавства центральної міської бібліотеки імені Костя Солухи. Звернувшись до чорно-білого зображення, пан Петро підтвердив високий рівень майстерності. Адже не кожному дано через захоплюючу гру чорно-білих відтінків передати найтонші людські переживання.

Представники старшого покоління згадали молодість – фотоательє 60-70-80-х, тривалий і затратний процес любительської фотографії на аналогових камерах. А для молодшого покоління це стало прикольною й цікавою «новинкою». Присутні, серед яких – Заслужений працівник культури України Станіслав Стояновський, Володимир Рудик, Юрій Савін, Роман Уваров, жваво ділилися свіжими враженнями від глибокозмістовних робіт, назви котрих багато про що говорять — «Самотність», «Хвилювання», «Тиша міста», «Стежка», «Два характери» тощо.

Поетеса Людмила Кур’ян прочитала вірш, присвячений Року Собаки за китайським календарем, і запросила фотохудожника стати членом творчого клубу «Ліра». Ця поезія повернула Петра Дмитровича в минуле. Він пригадав, що до заняття фотографією його спонукали прогулянки з вірним другом – рудим кокер-спаніелем.

На завершення фотомитець подякував за високу оцінку його доробку і підтвердив, що в творчості дійсно часто надихається музикою та поезією. Також він пообіцяв не припиняти дивувати широкий загал неповторними роботами, закликавши частіше використовувати можливості інтернету для врівноваженого спілкування й популяризації фотомистецтва.

                                                                                                                                                                                                                                Володимир СКОБ’ЯК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар