«Пісенне мереживо» підкорило Чорногорію

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Подолавши 1649 кілометрів до міста Будва в Чорногорії, народний театр пісні «Пісенне мереживо» підкорив підмостки ІX Інтернаціонального фольклорного музично-хореографічного фестивалю Budvanska riviera – 2018, який проходив з 5 по 9 вересня і в якому взяли участь мистецькі колективи з 10 країн світу.

  • Під час жеребкування нам дістався перший номер у списку виступаючих, тож ми з цього приводу дуже хвилювалися. Крім того, наш гурт відкривав урочисту ходу учасників фестивалю до концертного майданчика. Але коли колективи з Польщі і Болгарії почали дружно витанцьовувати під музику «Пісенного мережива», хвилювання зникло, – ділиться директор РЦКМ «Розмай» і художній керівник народного театру Володимир Кусік. – Знали б ви, як було приємно, коли звідусіль лунали гасла «Слава Україні! Героям слава!». А якої запальної атмосфери фестивалю надав виступ нашого колективу, котрий розпочав концертну програму, адже гучні овації звучали від усіх учасників з різних країн. Чорногорія почула щиру українську пісню, що линула безкраїми горами. І взагалі, аура, яка панувала на фестивалі і в Будві, була надзвичайно емоційною і зарядила нас неабияким позитивом. Ми ще раз переконалися: музика не має меж!

Народний театр пісні «Пісенне мереживо» висловлює щиру вдячність районній владі, що всебічно підтримала та організувала поїздку колективу, а також керівникам делегації – першому заступнику голови РДА Маріанні Великохатько та начальнику відділу культури, туризму, молоді та спорту РДА Віктору Дорожу, які надихали колектив у хвилюючі моменти фестивалю.

Також зі словами вдячності учасники колективу звертаються до друзів, які допомогли в організації поїздки, – депутата міської ради Валерія Гордійчука, приватного підприємця, власника оптово-торгової бази «Октава» Михайла Прокопова, голови сільської ради Жванецької ОТГ Тетяни Криворучко та виконавчого апарату цієї громади. Щиро вдячні всім за підтримку!

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар