Мотобол дивує сюрпризами

Автор: | Опубліковано Спорт Немає коментарів

Зовсім молода команда “Поділля Мотор” з Кам’янця-Подільського вражає злагодженою грою та гострими моментами. Молоді хлопці, більшість з яких ще три роки тому не вміли осідлати “залізного коня”, сьогодні борються майже на рівні з майстрами спорту! Минулорічна невміла, але наполеглива завзятість змінилася вишколом та технічними уміннями.

– Те, що проходили на тренуванні, відточено до автоматизму, але підготовка команди – справа не одного дня, і навіть року! Та при мінімумі затрат потрібно показувати максимальні результати, адже практично головним джерелом фінансування та відродження команди протягом чотирьох років є Дмитро Савенко та заснований ним Благодійний фонд “МіСт” ім.Михайла Савенка” (президент Сергій Ісаєнко), – каже начальник команди Павло Відлацький. – Кам’янчани також не стали осторонь, БФ “Ми Кам’янчани” та міська рада надали посильну допомогу для організації та проведення цьогорічних домашніх та виїзних ігор команди.

Майже забутий мотобол знаходить все більшу і більшу підтримку вболівальників. Приємно констатувати, що матчі відвідують як люди поважного віку, так і молодь. Особливо вражає присутність великого відсотка жінок та молодих дівчат, котрі вболівають чи не більше за чоловіків!

– Так, мотобол у кам’янчан в крові! І приємно зазначити, що в складі нашої команди з’явилася дівчина Діана Дмитришина, – продовжує розмову начальник команди. – Якщо не враховувати жінки, яка є тренером однієї з білоруських команд, то Діана друга жінка-мотоболістка. Ще є в складі німецької команди представниця прекрасної половини. І саме в цю неділю Діана має вперше вийти на поле “понюхати пороху”, адже її наполегливості можна позаздрити!

Варто відзначити, що молода команда прогресує, швидко йде вперед, але ще потрібно багато тренуватися та працювати. За словами Павла Відлацького, дуже виручила техніка цього року! А це три мотоцикли, придбані Дмитром Савенком. Інші (ще радянських часів), які аж ніяк не тішать ні мотоболістів, ні вболівальників.

Гарних слів заслуговує чудова гра воротаря. Вадим Грушковський завжди показує високий технічний рівень. Є у складі команди й молодий та перспективний воротар, який поки посилено тренується, але сьогодні про це ще говорити рано. А взагалі в колективі чудовий клімат, що проявляється на полі злагодженою грою.

– У нас на рахунку є вже перша перемога, – відзначає Павло. – Під час другої гри на власному полі з командою “Колос” ми виграли з рахунком 3:2. І хоч наступну гру з діючими чемпіонами України, командою «Нива» (Нові Санжари), ми програли 1:4, але гра проходила на рівних. І це також важливо відмітити!

Чекаємо заключної гри в неділю 10 вересня з “Восходом”, що відбудеться о 17.00. Сподіваємося на безкомпромісну боротьбу та, мінімум, нічийний результат, бо саме нічия дозволить нам посісти 4 місце. Вагомою складовою може стати підтримка команди вболівальниками під час гри! Дуже потрібні вболівальники саме цієї неділі!

Що стосується наших планів у наступному році, то будемо боротися за 3 місце, і боротьба обіцяє бути запеклою!

…Але, як то кажуть: м’яч круглий, поле рівне – побачимо. Адже, мотобол та команда “Поділля” у свій час був візитівкою нашого міста!

Любов Поліщук.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар