Постуючим кам’янчанам до смаку прийдуться пісні медові кекси
Інгредієнти: 250 мл теплої води, 2 ст.л. меду, 3-5 ст.л. цукру, 100 мл олії, 300-350 г борошна, дрібка солі, 1,5 ч.л. негашеної соди без гірки, горіхи або сухофрукти.
В теплій воді розчинити мед, цукор, сіль, потім додати олію. Соду змішати з борошном і додати у рідку суміш. Добре перемішати. Тісто для кексів вийде не дуже густе, легко стікає з ложки. Не давайте в тісто занадто багато борошна, бо кекси вийдуть щільнішими.
Додати подрібнені сухофрукти, горіхи і викласти суміш у форми для випікання. Заповнювати форми на 2/3 висоти.
Кекси випікати у духовці при температурі 200 градусів приблизно 20-25 хвилин. Дати трохи охолонути, потім вийняти з форми.
Поділитися в соціальних мережах