Ківі — фрукт який має багато корисних властивостей. Чому треба їсти його щодня.
Багато людей обожнюють такий екзотичний фрукт, як ківі. Вони мають рацію, коли в магазинах та супермаркетах обирають ківі, замість бананів, груш, яблук та апельсинів. Ківі дуже багате на вітаміни та корисні мінерали. Більшість людей звикло вживати ківі без шкірки та даремно, вона містить в багато разів більше корисних властивостей, ніж в самому плоді. Перед вживанні плоду зі шкіркою, необхідно добре вимити фрукт, щоб прибрати зайві волоски. Шкірка має антиоксидантні та антисептичні властивості. Добре допомагає при лікуванні дисбактеріозу та хвороб, які викликає стафілокок і кишкова паличка. Розглянемо при яких проблемах нам допоможе цей фрукт:
Зайва вага.
Містить в собі безліч рослинної клітковини, корисних ферментів, які допомагають розщеплювати жир, допомагає перетравлювати їжу. Зменшує жагу до апетиту, запобігає відчуттю важкості у шлунку, виводить зайву рідину з організму. Слід вживати цей фрукт після приймання їжі.
Коктейль калорій та енергії.
В цьому маленькому фрукті містяться білки, жири, вуглеводи, вода. Містить 48 ккал та вітаміни групи В, нікотинову кислоту, А, С, Е, К1, D, бета – каротин, калій, магній, цинк, залізо….Завдяки такому багатому складу корисних речовин, ківі допомагає процесам згортання крові та роботі шлунково-кишкового тракту. Завдяки низькій калорійності, його вживають для зменшення ваги й ті люди, які сидять на дієтах. Достатньо вживати 5 фруктів ківі на день та пити негазовану воду на протязі дня.
Імунна система.
В період епідемій та гострих респіраторних вірусних інфекцій, слід вживати по 2 плоди на добу. Завдяки вмісту вітаміну С, фрукт захищає організм від захворювань та запобігає старінню.
Ківі та вагітність.
Завдяки великого вмісту фолієвої кислоти, допомагає виносити доношену вагітність. Також, допомагає жінкам, які планують завагітніти. Нормалізує утворення клітин крові, ріст здорових клітин, роботу центральної нервової системи.
Серцево-судинна система.
Завдяки вмісту калію допомагає нормально функціонувати серцю, зміцнює стінки судин, регулює тиск. Гарно виводить воду з організму, тим самим усуває набряки.
Кров.
Завдяки вмісту заліза допомагає при анемії, після хірургічних операцій, коли людина втрачає багато крові. Попереджує утворення тромбів, розщеплює жири, які закупорюють артерії.
Нирки.
Допомагає нормалізувати функцію роботи ниркової системи. Виводить солі, камені та пісок з нирок та жовчного міхура.
Краса.
Гальмує появу сивини, робить нігті та волосся міцними та здоровими. Покращує стан шкіри обличчя, гальмує процес старіння. Нормалізує утворення статевих гормонів.
Шлyнкoво-кишкoвий трaкт.
Допомагає усунути печію, тяжкість у шлунку. Вживати слід після приймання їжі.
Центральна нервова система.
Допомагає уникнути виникнення неврозів та депресій, стресів. Покращує сон. Вживайте щодня хоча б один фрукт.
Онкологічні захворювання.
Запобігає утворенню злоякісних пухлин та навпаки допомагає утворенню здорових клітин.
Будьте здорові!
Джерело: https://ulyublena.com