ЗНОВУ НЕ ДОМОВИЛИСЬ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко знову зробив спробу продовжити 16 сесію Кам’янець-Подільської міської ради у середу, 22 грудня. Цього разу крім попередньо нерозглянутих питань до порядку денного включили прийняття бюджету на наступний рік і погодження ряду програм, пов’язаних з ним. Проте і цього разу нічого не вдалося. Табло висвітлило тільки 18 зараеєстрованих депутатів з необхідних 20, хоча в сесійній залі їх було достатньо, аби розпочати пленарне засідання.

Позицію частини депутатів, які не захотіли розпочинати сесію, пояснив депутат Сергій Самсонюк. За його словами була домовленість між міською владою і депутатською групою «Ми Кам’янчани» про те, що цю сесію міський голова закриє, а натомість буде скликана позачергова сесія, на якій розглянуть запропоновані депутатами від опозиції питання, а також обиратимуть секретаря міськради. Уже й визначилися із кандидатом – це депутат від фракції «Слуга народу» Андрій Бойко, за якого зібрали 23 підписи.

У відповідь міський голова Михайло Посітко зазначив, що такої домовленості не було і це підтверджує аудіозапис погоджувальної ради. Він наголосив, що потрібно розглянути бюджетні питання, адже від цього залежить життя міста в наступному році.

У той же час депутат від фракції «Слуга народу» і голова бюджетної комісії Андрій Бойко заперечив, що бюджет незбалансований і потребує подальшого узгодження. Зокрема не відомо скільки і кому потрібно виділяти коштів на відшкодування комунальних послуг.

Із такою думкою міський голова не погодився, оскільки вважає, що основний фінансовий документ збалансований, а тими питаннями, котрі потрібно узгодити, якраз і повинні займатися міські депутати.

Також міський депутат і голова фракції ВО «Свобода» Ірина Шелепницька оголосила заяву фракції ВО «Свобода» про неприпустимість політичних переслідувань підприємця, голови правління ПАТ «Гіпсовик», депутата Кам’янець-Подільської районної ради, свободівця Володимира Постового. Адже саме в цей день на підприємстві за рішенням Печерського районного суду міста Києва, здійснювалися обшуки.

Звертались зі своїми проблемами і пересічні жителі Кам’янець-Подільської громади. Зокрема мешканці будинку по вулиці Кня­зів Коріатовичів, 7 скаржились міському голові, що їхній будинок, із-за будівельних робіт на першому поверсі, знаходиться в аварійному стані. Хоча комісія, створена міськрадою, на 100% не підтвердила, що будинок аварійний. Тож вони просили Михайла Посітка про особисту зустріч і посприяти вирішенню їхньої проблеми. А жителі села Довжок вимагали від міського голови призначити в село двох двірників, які б прибирали і виносили сміття, прискорити зрізання аварійних дерев, що часто загрожують обривом електромереж, та запустити ще одну маршрутку на Довжок з міста. На що міський голова відповів, що приватні перевізники відмовляються запускати ще один маршрут, бо їм це невигідно, а міська рада не прийняла програму розвитку комунального транспорту, де б було передбачено розширення комунального автопарку. Стосовно двірників і дерев, то кошти на двірників закладені в бюджеті на наступний рік, а аварійні дерева вирубуються в порядку черговості.

Врешті не знайшовши взаєморозуміння, Михайло Посітко вчергове оголосив перерву до наступного дня, де він знову спробує запустити бюджетний процес. Тим часом, ще в середу на вечір Михайло Посітко скликав в приміщені міськради оперативну нараду щодо дій, у разі якщо бюджет у цьому році так і не буде прийнятий.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар