Відтепер за доставку можуть розрахуватись і отримувачі

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Нині «Укрпошта» запустила довгоочікуваний пілотний проект нової послуги «оплата за пересилання отримувачем» та «оплата за пересилання поштового переказу післяплати відправником». Із цими змінами Укрпошта стає повноцінним гравцем на ринку доставки. Ця послуга може бути в нагоді як великим інтернет-магазинам, так і дрібним представникам е-commerce, які бажають уникнути зайвих витрат чи перерахунків ціни. Так, продавець має змогу показати «чисту» ціну, найбільш привабливу для клієнта, і зробити пересилання більш безпечним.

Більш детально про це розповідає заступник Кам’янець-Подільського ЦПЗ№2 Оксана КОЛАЧОВА:

– Цими послугами можуть скористатися юридичні особи (наприклад інтернет-магазини), які мають підписаний договір на отримання послуг або відповідну додаткову угоду, і для реєстрації посилок використовують АРІ або клієнтський особистий кабінет під час замовлення доставки відправленням «Укрпошта Експрес. Процедура оформлення послуги оплати доставки відправлення є звичною: заповнюючи документи про відправлення, клієнт у спеціальній формі вказує, що за доставку посилки сплатить отримувач. У разі відмови отримувача оплатити пересилання, відправлення повертається до відправника і витрати на доставку має покрити він. Також за бажанням відправник може скористатися послугою «оплата відправником за пересилання поштового переказу», оскільки ця послуга є зручною та дозволяє оплатити пересилання післяплати за відправлення замість отримувача. Це дає змогу продавцям фіксувати ціну на товар, а отримувачам не нести додаткових витрат понад вказану ціну.

У перспективі за результатами пілотного проекту послугою зможуть користуватися і відправники-фізичні особи. Тому запрошуємо усіх охочих клієнтів-юридичних осіб до користування новим функціоналом, адже відтепер у них є можливість користуватися цими послугами в найближчому автоматизованому поштовому відділенні.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар