Прес-тур Кам’янеччиною – від служби зайнятості

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

19 лютого Хмельницькою обласною службою зайнятості було організовано прес-тур для обласних та місцевих журналістів підприємствами Кам’янеччини. У рамках цього заходу представники ЗМІ мали можливість поспілкуватися з керівниками щодо перспектив розвитку та кадрового забезпечення підприємств, шляхів співпраці з Кам’янець-Подільською районною філією Хмельницького обласного центру зайнятості з питань добору та професійного навчання потенційних працівників тощо.

–              Саме роботодавці в сучасних умовах є домінуючою силою на ринку праці. Вони розвивають економіку, наповнюють бюджет, створюють нові робочі місця, тому наша з ними взаємодія є основною у вирішенні проблем зайнятості. Крім того, значну увагу у роботі приділяємо співпраці з соціальними партнерами, розширенню сфери професійного навчання безробітних, підвищенню конкурентоспроможності незайнятих громадян, а також удосконаленню професійного рівня персоналу, – наголосила у своєму виступі директор Кам’янець-Подільської районної філії Хмельницького ОЦЗ Аліна Слободян.

Перша локація прес-туру – приватне підприємство «Глорія Дей» у Колибаївці, де директором Леонтій Гасюк. Це сільськогосподарське підприємство, що займається вирощуванням декоративних дерев та кущів, овочів, зернових та їх переробкою. Загалом у сезон тут трудяться 4-5 працівників. Як правило, служба зайнятості направляє сюди механізаторів за поданими заздалегідь заявками. Автопарк складається з новеньких тракторів, зернозбирального комбайну, вантажного автомобіля, і все це потребує кваліфікованого обслуговування.

–              Спеціаліст широкого профілю, сучасний, ініціативний, активний керівник. Словом, господар, людина на своєму місці, – відгукується про Леонтія Семеновича заступник директора Кам’янець-Подільської районної філії Хмельницького ОЦЗ Андрій Боднар. І додає: – Торік на замовлення підприємства ми організували підвищення кваліфікації двох трактористів-машиністів та забезпечили їхнє працевлаштування. Цьогоріч домовилися про працевлаштування незайнятих громадян на весняно-польові роботи. Для їх підготовки організували курси цільового призначення за напрямом «Сучасні технології та комплекс машин для вирощування основних сільськогосподарських культур».

Наступне місце зупинки журналістського десанту – село Сокіл, на землях якого розташована філія «Мрія» ТОВ СП «НІБУЛОН» Андрій Кучмар.

–              Ми працюємо на теренах Кам’янеччини з 2010 року, займаємося вирощуванням сільськогосподарських культур. Середня чисельність штатних працівників – 90, у сезон сягає й 120-130. Цих людей шукаємо через районну службу зайнятості. Відділ кадрів подає заявку про необхідність водіїв і механізаторів і нам їх направляють, – розповів Андрій Віталійович.

Торік за сприяння районної філії на підприємство працевлаштовано 25 осіб з числа безробітних. Також за замовленням філії «Мрія» на базі Рівненського центру ПТО Державної служби зайнятості 18 безробітний підвищували кваліфікацію на курсах цільового призначення за напрямом «Змішане сільське господарство».

–              Наразі ми запроваджуємо нову форму підбору кадрів роботодавцям на засадах рекрутингу, що забезпечить індивідуальний підхід до укомплектування вакансій, використовуючи при цьому базу ЄІАС (професійно-кваліфікаційний склад безробітних), інтернет-сайти пошуку роботи, ЗМІ, звіти 4-ПН щодо професійного складу працівників, які вивільнятимуться, кадрові агенції. У лютому саме завдяки цьому методу було укомплектовано вакансію адміністратора системи, – ділиться Аліна Слободян.

Журналістам вдалося поспілкуватися з новоспеченим «сисадміном» В’ячеславом Герасимовим. З його слів, почалося все з того, що він розмістив своє резюме на сайті Work.ua, а невдовзі з ним зв’язалися працівники районної філії та запропонували цю вакансію. Наразі В’ячеслав Петрович працює у «Мрії» і дуже задоволений своєю роботою.

Повертаючись до міста, учасники прес-туру завітали у Довжоцьку сільську раду, яка активно співпрацює зі службою зайнятості. Як розповів сільради Руслан Рябий, щороку для незайнятих жителів громади проводяться роботи з благоустрою території села, організовується робота з документами. Саме за сприяння районної філії тут укомплектовані вакансії бухгалтера та діловода.

І нарешті черга дійшла до найприємнішого – відвідання салону з пошиття весільних суконь «Шарм», власниками якого є ФОП подружжя Біликів – Світлана і Дмитро. Торік за їхніми заявками працевлаштовано 11 жінок з числа безробітних. Наразі роботодавцям знову потрібні кваліфіковані кадри. Для їх якісного підбору організовано професійне навчання шляхом стажування для 9 дівчат на робочому місці за професіями кравець, швачка, оформлювач готової продукції. За словами керівника стажування Інни Лаблюк, наразі тут дуже задоволені стажистками. Вони навчаються й набираються професійного досвіду вже два тижні. І ще трохи більше, ніж за два тижні, після закінчення стажування, дівчата будуть працевлаштовані.

На цьому програма прес-туру добігла свого завершення. Наостанок Аліна Слободян зазначила, що плідна співпраця служби зайнятості з роботодавцями та соціальними партнерами триватиме й надалі. Також вона запросила журналістів знову відвідати Кам’янеччину, адже у нашому регіоні є чимало фірм і підприємств, на яких варто побувати і про які слід розповісти.

Наталя КАМІНСЬКА.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар