Відтепер у Кам’янець-Подільській ЦРЛ обстежуватимуть пацієнтів більш якісно

Сучасним УЗД-апаратом експертного класу, вартістю 2,2 мільйона гривень, поповнилася днями матеріальна база центральної районної лікарні. Кошти в сумі 1,8 млн грн виділила обласна рада за сприяння народного депутата України Володимира Мельниченка, район надав 400 тисяч гривень. Аби оглянути обладнання та привітати працівників, до медичного закладу завітали Володимир Мельниченко та районні керівники – голова райдержадміністрації Василь Сукач та заступник голови районної ради Віктор Єрменчук.

–              Тепер ми можемо проводити більш якісне обстеження пацієнтів і виявляти захворювання на ранніх стадіях, – розповів лікар ультразвукової діагностики Віктор Потанський. – Цей апарат уособлює всі новітні технології, що використовуються у медичній практиці. Він невеликий за об’ємом, не шумить і не нагрівається, обладнаний повним комплектом датчиків, легкий у використанні і дає змогу детально обстежити як дорослого, так і дитину.

Своєю чергою Володимир Мельниченко висловив сподівання, що це устаткування допоможе багатьом людям, адже крім нашого району, до Кам’янець-Подільського госпітального округу також входять Віньковецький, Дунаєвецький, Новоушицький та Чемеровецький райони.

Також представники влади оглянули дитяче відділення, де завершився ремонт маніпуляційної кімнати, та побували у майбутньому відділенні невідкладної допомоги, де саме розпочалися відновлювальні роботи.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар