68-ма чергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради: спочатку – емоції, потім – робота

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Так уже повелося, що події, котрі передують пленарним засіданням сесій міської ради, зазвичай бувають досить емоційно забарвленими і, так би мовити, видовищними, тож привертають до себе не менше, а то й більше уваги, ніж сам розгляд депутатами питань порядку денного. Саме так сталося й під час 68-ї сесії міської ради, яка відбулася у середу, 6 лютого.

На початку засідання у залі можна було побачити народного депутата Віталія Купрія, який мав намір виступити з сесійної трибуни перед керівництвом міста, депутатами та представниками громадськості, що прийшли на зібрання. А насамперед надали слово голові Кам’янець-Подільської Молодіжної ради, яка виступила зі зверненням до нардепа. У ньому, зокрема, йшлося, що 28 січня, під час Молодіжного форуму, у якому брали участь міністр молоді та спорту України, мер Львова та чимало поважних гостей, довірена особа Віталія Купрія – Вікторія Кохановська зайшла до зали разом з підприємцями центрального ринку і почала викрикувати образи на адресу керівництва міста, зірвавши таким чином роботу форуму та завдавши удару по іміджу міста. Тому представники Молодіжної ради звернулися народного депутата з проханням вжити відповідних заходів щодо своєї довіреної особи, в іншому ж разі вони закликатимуть молодь України не підтримувати його кандидатуру на президентських виборах.

Одразу після цього нардеп підійшов до трибуни й спробував виголосити свій виступ. Проте йому не вдалося цього зробити, оскільки зо два десятки молодих людей, що скупчилися біля входу до зали (здебільшого чоловіки), почали дружно і голосно вигукувати: «Ганьба!». Нардепу довелося покинути зал засідань. Головуючий на сесії Михайло Сімашкевич оголосив перерву, під час якої частина депутатів все ж таки поспілкувалася з Віталієм Купрієм в одній з кімнат міської ради.

Сесія продовжилася вже об одинадцятій годині. За дві години роботи депутати розглянули близько 130 питань порядку денного, серед яких понад сотня – земельні.

Обранці затвердили звіти щодо виконання міських програм за 2018 рік. Так, згідно з програмою “Харчування дітей” торік було забезпечено безкоштовними сніданками учнів 1-4 класів та обідами – дітей пільгових категорій. У рамках реалізації програми “Розвиток та підтримка науково-дослідницької роботи в закладах загальної середньої та позашкільної освіти міста” надано підтримку 220 обдарованим дітям. Відповідно до іншої програми – «Підтримка та розвиток інтелектуально обдарованих дітей міста» виплачено 113 премій 76 талановитим учням. Завдяки міській програмі забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 5 осіб з їх числа 2018 року отримали квартири. Проголосували й за зміни до Положення про виплату стипендій і грошових винагород спортсменам міста, тож відтепер десятка кращих отримуватиме щомісяця по 1000 грн.

0,4% – саме такий розмір ставок туристичного збору для внутрішнього і зовнішнього туриста ухвалили на сесії.

–              Це – компромісне рішення, яке ми узгодили з готельєрами після низки зустрічей щодо ситуації навколо прийняття нових правил у туристичній сфері міста. Прогнозована сума, яку отримаємо до міського бюджету внаслідок сплати туристичного збору, становитиме не менше 1,2 млн грн, – зазначив Михайло Сімашкевич.

Також депутати затвердили проекти землеустрою стосовно відведення земельних ділянок учасникам АТО, перейменували «Муніципальну поліцію» в «Муніципальну інспекцію», вже втретє не дозволили представнику фракції ВО «Свобода» Олені Мазій скласти депутатські повноваження. Крім того, було прийнято звернення до керівництва країни та НКРЕКП щодо скасування постанови Кабміну, якою збільшено вартість природного газу для населення, і повернення соціальних нормативів до рівня 2016 року.

Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар