У Кам’янці-Подільському відкрили медичну амбулаторію

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Амбулаторію загальної практики сімейної медицини у новозбудованій багатоповерхівці на вулиці Суворова, 44, що на Польських фільварках, урочисто відкрили у рамках заходів з нагоди святкування Дня міста.

Символічну червону стрічку перерізали міський голова Михайло Сімашкевич та забудовник Олександр Конюшенко, завдяки співпраці з яким і вдалося відкрити медзаклад.

– Цю амбулаторію ми облаштували за досить короткий термін, – говорить міський голова Михайло Сімашкевич. – Але ви бачите, як гарно усе вийшло. Приміщення забезпечене всім необхідним – обладнанням, кабінетами для лікарів, палатою денного стаціонару, маніпуляційним кабінетом. Працюватимемо й надалі над покращенням закладу, а поки плануємо відкрити таку ж амбулаторію в старій частині нашого міста.

Скористатися послугами нового медичного закладу можуть усі жителі Польських фільварків, яких обслуговуватиме три фахівці – сімейний лікар Анатолій Підгірний, лікар-педіатр Ольга Чорногуб і лікар-терапевт Людмила Касприк.

– Наші спеціалісти надаватимуть послуги, визначені Міністерством охорони здоров’я для таких закладів – це загальний огляд пацієнтів, експрес-діагностика на ВІЛ/СНІД, гепатити; аналізи для вагітних, аналізи крові, діагностика серцево-судинних захворювань, – розповіла головний лікар Центру ПМСД Інна Клим. За її словами, за станом на 18 травня кам’янчани підписали з лікарями уже 17 тисяч декларацій.

За матеріалами сайту міської ради.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар