КВАРТИРИ ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Не дивлячись на те, що багато міських депутатів наразі несуть службу в лавах територіальної оборони, міське господарство в умовах повномасштабної війни потребує уваги Кам’янець-Подільської міської ради не меншої, а, можливо, навіть більшої, ніж до її початку. Тому 19 квітня зранку відбувалася погоджувальна рада голів депутатських фракцій за головування міського голови Михайла Посітка, а в другій половині дня – пленарне засідання. І хоча 18 сесія була закрита для преси, та судячи з брифінгу, який провів міський голова після засідання, всі нагальні питання, які виносились, депутати розглянули і прийняли відповідні рішення.

Зокрема, виділили 6 млн гривень для потреб міської територіальної оборони, з них 1 млн – на придбання автомобіля. 500 тисяч рада спрямувала на ремонт міських ліфтів, 850 тисяч – на продукти харчування для вимушено переміщених осіб і заробітну плату кухарям, які готують для них їжу. Збільшилась від 5 до 15 тисяч і одноразова допомога на поховання сім’ям українських воїнів, які полягли в україно-російській війні.ї

Ще одне питання, котре розглянули депутати, стосувалося ремонту будинку по Нігінському шосе, 1 і недіючого дитячого садка, що знаходиться в селищі Першотравневе. Як зазначив Михайло Володимирович, міська влада планує залучити на ремонт будівель гроші міжнародних донорів та перетворити їх на житлові будинки для переселенців. У результаті ремонтних робіт планується отримати 112 придатних для життя квартир.

Під час брифінгу порушувалось і питання дієздатності міського виконкому. За словами міського голови, поки що виконавчий орган міської влади не може працювати, оскільки не має кворуму, і для того, щоб він був, потрібно завести нових людей, проте цього наразі не вдається зробити. Обговорення кандидатур може затягнутись, а рішення в умовах війни потрібно приймати негайно, тому функції виконкому на себе фактично взяла міська рада.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар