ТАРИФНІ СПРАВИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Змінилася ціна за спожитий газ у січні

Більш ніж 20 постачальників газу перерахували свої тарифи за газ заднім числом. Так, вартість блакитного палива, використаного населенням Хмельниччини у січні, знизилася із 9,91 грн до 6,99 грн.

Нагадаємо, що після оприлюднених тарифів на газ наприкінці грудня ціна у деяких постачальників сягнула майже 10-ти гривень. Після засідання Кабміну 18 січня уряд зобов’язав газопостачальні підприємства не піднімати вартості блакитного палива вище рівня встановленої граничної ціни – 6 гривень 99 копійок за кубометр. Таке обмеження, згідно з постановою, мало діяти з 1 лютого і до кінця цього опалювального сезону або завершення карантину, але не пізніше 31 березня.

Однак споживачі природного газу, які користуються особистими кабінетами ТОВ «Хмельницькгаз Збут», помітили, що вартість блакитного палива в січні теж знизилася і становить 6,99 грн за кубометр.

А що робити тим, хто вже за січень за газ розрахувався по 9,91 грн? Як повідомили нам у ТОВ «Хмельницькгаз Збут», відповідна переплата за споживання газу за січень буде автоматично перекинута і проавансована за лютий. Тож споживачам хвилюватися не варто, у разі виникнення додаткових запитань вони можуть звернутися у контакт-центр за тел. 0382 686 504.

Компенсації за електроопалення

Нещодавно Кабмін затвердив порядок компенсації людям, домівки яких обладнані електроопалювальними установками й у яких будинки не газифіковані або не мають централізованого теплопостачання. Також компенсації будуть виплачені багатодітним, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу. Відшкодування буде нараховуватися автоматично (на особові рахунки споживачів).

Як зазначають урядовці, компенсація покриватиме різницю вартості спожитої електроенергії, яка виникла через скасування знижених тарифів і застосування фіксованої ціни для побутових споживачів.

Додаткову інформацію можна отримати за тел.: 3-23-10, 3-13-81, (097)970 16 00

Надія ЄРМЕНЧУК.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар