ЯКЩО НОВИХ ВИПАДКІВ НЕ БУДЕ – КАРАНТИН ПОСЛАБЛЯТЬ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У середу 10 червня вчергове перед журналістами відзвітував Кам’янець-Подільський міський штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Станом на ранок середи кількість хворих на COVID-19 залишалася незмінною – 105 осіб (у четвер добавився ще 1). Із них 29 госпіталізовано, 38 знаходиться на амбулаторному лікуванні, 37 одужало. На жаль, 9 червня зафіксовано один летальний випадок. Померла 63-річна пенсіонерка, яка мала важкі супутні патології, а коронавірусна інфекція стала тим додатковим чинником, який привів до передчасної смерті.

Минулого тижня місто закупило лабораторні тести для апарату ІФА (імуноферментного аналізу). Таке дослідження вказує або на гостру стадію захворювання, або на перенесену хворобу. За інформацією начальника управління охорони здоров’я Юрія Пливанюка у місті за допомогою цього методу аналізу обстежено 195 пацієнтів. У результаті тестування було виявлено 9, які уже перехворіли коронавірусом. Також Юрій Васильович вкотре нагадав, що людям старшого віку, зі слабким здоров’ям і хронічними захворюваннями потрібно у будь-якому випадку бути обережними та дотримуватися всіх вимог карантину.

Начальник управління з питань НС та ЦНЗ Юрій Крилов повідомив гарну новину про те, що коли у місті не реєструватиметься більше випадків захворюваності, то уже ввечері 11 червня Хмельницький обласний оперативний штаб з ліквідації надзвичайної ситуації може прийняти рішення про послаблення карантину в нашому місті з наступного дня.

Відповідаючи на питання про тестування осіб, які належать до найближчого оточення хворих на COVID-19, голова міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, заступник міського голови Василь Сукач підкреслив, що головним пріоритетом у боротьбі з пандемією у місті є охоплення тестуванням значної кількості населення. Це дасть змогу вчасно виявити хворих з подальшою їх ізоляцією та лікуванням. За останню добу у місті було проведено 9 ПРЛ-тестів, їх кількість від початку пандемії таким чином склала 1093.

– Не дивлячись на те, що за процедурою контактним особам хворих потрібно 2 тижні знаходитись на самоізоляції і тільки у разі появи характерних симптомів медичні працівники проводять тестування, ми ж намагаємося тестувати зацікавлених осіб якнайшвидше. Якщо сімейний лікар відмовляє у тестуванні, контактна особа може звернутись у міське управління охорони здоров’я чи в міський штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій, – зазначив заступник міського голови.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар