Світло у кінці тунелю уже видно, але до виходу ще далеко

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Питання, що робити з вулицею Соборною, стоїть і надалі на порядку денному міської влади. Після того як забудовник відмовися від зведення підземного торгівельного центру, задумалися, а якою ж має бути найцентральніша вулиця міста? Саме цьому було присвячене засідання земельної комісії міськради за участю заступника міського голови Сергія Бабія, директора департаменту містобудування та архітектури Ігоря Пиріжка, директора департаменту житлово-комунального господарства Олександра Бабчинського, начальника юридичного управління Олександра Антощука. На засідання також запросили і забудовника Сергія Садового.
Міська влада в особі Сергія Віталійовича презентувала своє бачення майбутнього вулиці. За словами заступника мера вона повинна бути єдиною пішоходною зоною без поділу на дорогу і тротуар, виконаною в одному стилі, а усі тимчасові комерційні споруди повинні бути забрані з проїжджої частини. Фінансувати реконструкцію Соборної планується за рахунок міського бюджету і коштів підприємців, які провадять там бізнес.
– Уже незабаром плануємо виділити мільйон гривень на початок робіт, – додав Сергій Віталійович.
Проте дещо інше бачення вулиці є в бізнесмена Сергія Садового, який приніс проект перебудови частини її від проспекту Грушевського до вулиці Гагаріна. Зокрема, згідно з цим планом, пропонується звести п’ять наземних скляних комерційних будівель округлої форми близько 14 метрів у діаметрі. Підприємець каже, що за ідеальних умов зможе реалізувати проект приблизно за півроку.
Після деяких дискусій комісія на чолі з Валерієм Слободяном для того, щоб виробити єдине бачення центральної вулиці міста, доручила департаменту містобудування та архітектури міськради, запросивши забудовника, провести містобудівну раду, де розглянути можливі варіанти її реконструкції, а далі обговорити наявні проекти на депутатському клубі із залученням громадськості міста.
Наостанок Валерій Анатолійович пообіцяв також розглянути на земельній комісії концепцію розвитку вулиці Князів Коріатовичів, яка, за його словами, занадто загромаджена кіосками і нагадує Шанхай першої половини ХХ сторіччя. У зв’язку з цим планується прибрати малі архітектурні споруди біля центрального ринку і повністю оновити вулицю на цій ділянці.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар