НОВІ ВОДІЙСЬКІ ПОСВІДЧЕННЯ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Вже незабаром в Україні почне діяти нове посвідчення водія і техпаспорт на транспортний засіб. Вони будуть повністю адаптовані до міжнародних вимог, а відтак стануть чинними на території всієї Європи та у багатьох країнах світу. Відповідну постанову ухвалили на засіданні Кабміну.

У відомстві зазначили, що в документах з’являться нові відмітки. Зокрема, група крові та резус-фактор водія на посвідченні дадуть змогу лікарям оперативно надавати першу медичну допомогу в разі ДТП. Проставлятиметься й відмітка про відповідність автомобіля європейським екологічним нормам щодо забруднення довкілля. А ще – позначка про згоду або незгоду водія стати донором органів у разі смерті. Якщо водій у подальшому все ж передумає і вирішить відмовитися від участі в програмі посмертного донорства, водійські права підлягають заміні на нові без зазначеної відмітки.

В уряді наголосили, що автомобілістам, у котрих не закінчився термін дії посвідчення, можна буде користуватися документами старого зразка до завершення строку, на який вони видані.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар