СУБСИДІЇ В «ЕПОХУ КОРОНАВІРУСУ»

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Під час карантину за споживачами комунальних послуг залишаються всі пільги і субсидії, які у них є. Ніхто не має права позбавити їх субсидії у випадку несвоєчасної, або неповної сплати за спожиті енергоносії, повідомляє управління праці та соцзахисту Хмельницької міськради.

1) Субсидію можуть припинити лише в зв’язку зі смертю самотньої людини, яка її отримувала. Крім того, можуть також позбавити субсидії у випадку переїзду в інше житло. В решті випадків споживачів не можуть позбавити державної допомоги.

2) Задля призначення субсидії на літній період (з 1 травня) споживачам не треба йти в органи соцзахисту та взагалі подавати будь-які заяви. Усі перерахунки будуть здіснюватись в автоматичному режимі.

3) Громадянам, які були звільнені з роботи вже під час карантину, також буде надана субсидія, якщо вони зареєструються як безробітні.

4) На період дії карантину у півтора рази збільшено норми споживання енергоносіїв і води, на які надається субсидія.

5) Призупинено запровадження нормативу, відповідно до якого обов’язковий платіж домогосподарства за спожиті комунальні послуги  має становити мінімум 20%, а не 15%, як тепер. Нагадаємо, що ця норма мала бути запроваджена з 1 травня.

Усі ці зміни містяться у Постанові Кабміну № 247 від 25.03.2020 року.

За метеріалами сайту: https://khm.gov.ua

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар