РЕКОНСТРУКЦІЯ СТАДІОНУ: МАСШТАБНИЙ ПРОЕКТ І НОВА ПЕРСПЕКТИВА ДЛЯ КАМ’ЯНЦЯ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Декілька років тому міська влада прийняла важливе рішення – реконструювати локацію, яка згодом може дати Кам’янцю нові можливості і стати невід’ємною частиною інфраструктури міста, що розвивається.

Мова йде про міський стадіон ім. Г.А.Тонкочеєва, об’єкт, якому майже 60 років, який не бачив капітального ремонту з початку введення в експлуатацію, і стан якого, як і вигляд, потребував реконструкції. І це стосується лише стадіону, а не приватного будівництва на проспекті Грушевського, дозвіл на яке забудовник отримав ще десять років тому, при попередній владі, і довкола якого сьогодні тривають суперечки. Відношення до стадіону ця забудова не має!

Розпочати ж втілювати масштабний проект ремонту міського стадіону означало, що попереду численні експертизи, переговори, тендери, документи, дозволи і глобальні роботи, а головне – віднайдення колосальних коштів. Однак на кону стояла перспектива нових умов для кам’янецьких спортсменів, проведення різноманітних змагань і розвитку спортивного туризму в місті. Тому рішення було однозначним – Кам’янець-Подільський повинен мати не просто красивий, а сертифікований стадіон, який би відповідав усім вимогам і став спортивним об’єктом нового рівня.

Місто почало робити кроки в цьому напрямку. У 2016 році був виготовлений кошторис на капітальний ремонт стадіону, а в 2017 проведено експертизу. Тоді загальна сума становила майже 12,5 млн грн. Проект тривалий час був у переліку інвестиційних програм, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. І врешті вагому роль у виділенні грошей відіграли численні клопотання на державному рівні, а також отримання Кам’янцем статусу Молодіжної столиці України.
У 2019-му розпочалася реалізація програми. Так, процес довготривалий, громіздкий та потребує величезних сум. Тому реконструкція була розділена на декілька етапів. До кінця минулого року було здійснено перший: демонтаж старого покриття поля та доріжок, встановлення дренажної системи, системи автополиву. І хоч ці роботи візуально мало помітні, однак грають важливу роль і є основою для подальшого ремонту.
У 2020 році проведено коригування проектно-кошторисної документації. Сума витрат склала вже 16,5 млн грн. Було пройдено процедури відкритих торгів, отримано необхідні дозволи та розпочато другий етап реконструкції. А він передбачає:

Ш укладання професійного безшовного кольорового покриття з каучукової крихти на бігових доріжках;
Ш облаштування газонного покриття футбольного поля з автоматичною системою поливу;
Ш влаштування секторів для метання диска та молота, штовхання ядра, стрибків у довжину і потрійного стрибка, для метання списа, стрибків з жердиною, стрибків у висоту, влаштування ями з водою для бігу з перешкодами стрипль-чез.

Станом на сьогодні зроблено багато робіт. А попереду – ще більше. Однак незабаром стадіон набуде нового вигляду, і міська влада робить для цього все необхідне. Стосовно ж трибун, про які точилися різні розмови, то фахівці прорахували оптимальне їхнє розміщення й кількість глядачів, передбачили додаткові спортивні майданчики. Все робилося для того, щоб стало краще, зручніше і більш ефективно! Тому не варто спекулювати і ставити палиці в колеса!

Вагомий для міста проект – це не та тема, де потрібно вишукувати негатив. У якому б світлі різні активісти чи політичні сили її не висвітлювали, на ділі – стадіон будується. І це велика спільна справа для Кам’янця, який має рухатися вперед!
Прес-служба міської ради.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар