ДОЛЮ АПТЕКИ І АРХІВУ ВИРІШИЛИ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У День Конституції, 28 червня, як і планувалося продовжила свої роботу 15 (позачергова) сесія Кам’янець-Подільської районної ради. Одразу потрібно сказати, що цього разу, на відміну від минулого, засідання пройшло без конфліктів і значних суперечок. Та й депутатів було більше – в сесійній залі табло висвітлило 30 народних обранців, тоді як 17 червня зареєструвалось тільки 25.

Але спочатку було вручення подарунків. Від імені Кам’янець-Подільської районної ради голова Михайло Сімашкевич з нагоди професійного свята привітав медиків району, у тому числі тих, які є депутатами райради. А далі, згідно з порядком денним, райрада взялася за передачу зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Кам’янець-Подільського району Хмельницької області у комунальну власність Китайгородської сільської ради КП «Кам’янець-Подільська центральна районна аптека № 140» та приміщення, що належить закладу і знаходиться по вулиці Князів Коріатовичів, 68. Як пояснив присутній на засіданні Китайгородський сільський голова Юрій Безродний, що приміщення аптеки громаді потрібно перш за все для того, щоб розмістити ресурсно-інклюзивний центр, який надає додаткові освітні послуги дітям, які в силу своїх особливостей цього потребують. Центр обслуговує 8 громад району, і під його опікою знаходиться близько 9600 дітей. Наразі установа перебуває в приміщенні Довжоцького ліцею, і Кам’янець-Подільське міське управління освіти наполегливо просить ресурсно-інклюзивний центр звільнити квадратні метри, оскільки міська громада має на них свої плани. І саме приміщення аптеки з усіх доступних найбільше підходить для розміщення закладу. Тут планується зробити ремонт. Крім того, є домовленість з райрадою, що сюди переїде районний трудовий архів, бо коштів його утримувати в будинку по вулиці Троїцька, 2 районна рада вже не має. Також Китайгородська сільська рада бере на своє забезпечення і саме комунальне підприємство (від якого залишився лише один аптечний кіоск) з 3-мільйонним боргом та обіцяє його врегулювати. Благо, що розмір будівлі дозволяє розташувати там як центр з архівом, так і аптеку.

Районні обранці підтримали обидва рішення за умови, як зазначив голова райради Михайло Сімашкевич, що приміщення не буде передаватись третім особам для ведення комерційної діяльності.

Стосовно інформації щодо ситуації, яка виникла внаслідок безоплатної передачі газорозподільних систем у користування приватним операторам, наданої Олександром Варуком, народним обранцем від фракції ПП «Слуга народу» (він запропонував облгази, які нині перебувають під судовим розглядом і попередньо вже націоналізовані державою, передати у комунальну власність), депутати її взяли до відома, але вирішили повернутись до питання пізніше, коли ситуація з облгазами Дмитра Фірташа остаточно проясниться.

На завершення слово взяла волонтерка, громадська діячка, переселенка з Сєвєродонецька Ольга Агафонова. Вона запропонувала загалу свій досвід в облаштуванні переселенців, які до війни переїжджали з окупованих територій Донецької і Луганської областей у Сєвєродонецьк. Зокрема, це більш повний і детальний реєстр тимчасово переміщених осіб, аби з більшою ефективністю використовувати їхні вміння і навики, щоб не створювати зайвої напруженості між приїжджими і місцевими, допомагати не тільки біженцям, але й усій громаді, а також працювати над концепціями розвитку громад для того, щоб мати змогу отримати гроші від іноземних фондів. В останньому волонтерка готова допомогти нашим сільським радам. В розвиток теми голова районної ради Михайло Сімашкевич звернувся до депутатів, аби вони донесли головам територіальних громад, що формується список місцевих рад, які будуть зацікавлені в отриманні коштів Світового банку для реконструкції будинків для тимчасово переміщених осіб.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар