Врятовано рибалок

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

23 червня, о 13.20, під час патрулювання на човні річкою Дністер поблизу с.Устя, до рятувальників за допомогою звернулися рибалки. Чоловіки повідомили, що один із них пішов плавати і вже довго не повертається. Самотужки знайти товариша вони не змогли.

Негайно підрозділ розпочав обстеження акваторії. Виявили постраждалого за декілька хвилин, у гирлі р.Смотрич, куди його віднесло сильною течією. Постраждалий чоловік був виснажений і вже почав тонути. Та, на щастя, завдяки оперативним і професійним діям надзвичайників чоловіка витягли з води й доправили на берег. Врятований рибалка – місцевий житель, йому 22 роки.

У рятувальній операції брали участь працівники водолазно-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області у складі двох осіб на моторному човні.

А вже 28 червня, о 17.05, під час патрулювання на човні річкою Дністер поблизу смт Стара Ушиця рятувальники помітили у воді чоловіка, котрий потребував допомоги.

Постраждалий був виснажений і вже почав тонути. Надзвичайникам вдалося вчасно витягти чоловіка з води і доправити на берег. Як з’ясувалося пізніше, через сильні пориви вітру та високі хвилі дерев’яний човен 31-річного рибалки перекинувся.

Служба порятунку Хмельниччини закликає громадян: не запливайте на човнах у місця з сильною течією, не пірнайте у невідомих місцях, не вживайте алкоголю та завжди повідомляйте когось про те, що ви йдете у воду. Ці прості правила врятують вам життя!

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар