РАЙРАДА ПРАЦЮВАЛА, ЗАСТУПНИКА ОБИРАЛА

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Після недільної перерви у середу, 2 грудня, районні депутати продовжили роботу першого пленарного засідання Кам’янець-Подільської районної ради VIII скликання. На сесію прибули майже всі народні обранці – 41 із 42 обраних. Головним питанням цього разу було обрання заступника голови районної ради, також депутати планували утворити комісії і затвердити їх персональний склад, обрати президію Кам’янець-Подільської райради і створити Робочу групу з розробки проекту регламенту, положення про постійні комісії, про президію районної ради.

Першим у порядку денному, звісно, стало обрання заступника голови. Голова районної ради Михайло Сімашкевич запропонував кандидатуру Миколи Жогана (політична партія ВО «Батьківщина»), який також претендував на цю посаду, але програв Михайлу Євстафійовичу. Цього разу в результаті таємного голосування 37 депутатів сказали «так» Миколі Жогану, лише 4 не підтримали.

Нагадаємо, Микола Жоган народився 18 січня 1964 року в селі Лімна, що на Львівщині, згодом його родина переїжджає на Кам’янеччину в Думанів. З 1985 року працював в органах внутрішніх справ, де розпочав свою кар’єру з інспектора ДПС окремого дивізіону ДПС УВС Хмельницького облвиконкому і в 2003-му закінчив начальником Кам’янець-Подільського міжрайонного відділу боротьби з організованою злочинністю УБОЗ УМВСУ в Хмельницькій області. У 2005 – 2014 рр. – завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами та оборонної і мобілізаційної роботи апарату Кам’янець-Подільської райдержадміністрації. У 2013 – 2015 рр. очолив Кам’янець-Подільську районну раду. З 2015 року і до цього часу був радником голови районної ради.

У ході пленарного засідання депутати також створили 5 постійних комісій. Комісію з питань законності, правопорядку, співпраці з органами місцевого самоврядування і виконавчої влади, регламенту, депутатської діяльності, етики та засобів масової інформації, дотримання вимог запобігання та врегулювання конфлікту інтересів очолив депутат Олександр Савчук (політична партія «За конкретні справи»); з питань прогнозування, бюджету і фінансів, економічної політики, розвитку підприємництва, інвестицій та реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності – Віктор Яремчук (ВО «Батьківщина»); з аграрних питань, земельних відносин, природокористування та екологічної безпеки – Хусейн Дукаєв («Радикальна партія Олега Ляшка»); з питань будівництва, житлово-комунального господарства та розвитку спільної власності територіальних громад, торгівельного, побутового обслуговування, транспорту і зв’язку – Олександр Варук («Слуга народу»), а комісію з питань гуманітарної та соціальної політики депутати довірили очолити Володимиру Барановському (ВО «Свобода»).
На порядку денному сесії стояло і питання про створення президії районної ради, проте депутат від політичної партії ВО «Свобода», юрист Іван Громик зазначив, що згідно із законодавством рада не може поки що обрати президію, оскільки її члени повинні представляти фракції районної ради.

Оскільки вони на цей час ще не сформовані, тому було вирішено зняти це питання з розгляду до наступної сесії.
У ході засідання депутати створили робочу групу з розробки проекту регламенту Кам’янець-Подільської районної ради, положення про постійні комісії та положення про президію районної ради. До її складу увійшло 13 чоловік.

На закінчення Михайло Сімашкевич анонсував проведення позачергової сесії, метою якої, за словами Михайла Євстафійовича, буде закриття фінансових боргів, що утворилися за останні місяці.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар