ПРО НЕПРИЄМНЕ, АЛЕ ВАЖЛИВЕ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Рішенням оперативного штабу, на виконання Постанови головного санітарного лікаря, розроблено механізм поховання померлих від COVID-19. На кладовищі виділено окремий сектор на 500 місць. Придбано 100 герметичних мішків, готова спеціальна похоронна бригада з відповідними засобами захисту. Також відпрацьовані механізми дезінфекції поховального транспорту. Передбачено умови перебування на похоронах родичів у кількості до 10 осіб.

Нагадаємо, що поховання буде проходити при дотриманні вимог, які визначенні розпорядженням головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Документом передбачено, що поховання померлих від коронавірусної хвороби (COVID-19) буде здійснюватися за такими вимогами:

  • тіла померлих мають бути оброблені дезінфекційним хлорвмісним розчином та поміщені у непроникний герметичний пакет-мішок;
  • поховання (кремація) тіла здійснюється у щільно закритій труні;
  • при здійсненні поховання померлого дозволяється перебувати у приміщенні не більш як 1 особа на 10 квадратних метрів та забезпечити відстань між ними не менше ніж 1,5 м;
  • органи місцевого самоврядування, утворені ними спеціалізовані комунальні підприємства здійснюють облік осіб, які були присутні під час поховання із зазначенням дати і часу перебування: прізвище, ім’я, по-батькові, адреси проживання, контактного номеру телефону.

Віктор Ляшко зазначив, що найбільший ризик в похованні мають ритуальні обряди, а саме велике скупчення людей і прощальні поцілунки. Саме їх і треба унеможливити.

Також головний санітарний лікар України рекомендує зменшити час і кількість людей, які проводжають людину в останній шлях при коронавірусній хворобі, оскільки тут є можливість недотримання правил карантину, який забороняє сьогодні ритуальні обряди. І це може тягнути до адміністративно-кримінальної відповідальності.

Дуже і дуже сподіваємося, що ці рішення не доведеться втілювати ніколи!

Бережіть себе! Будьте здорові!

За інформацією сайту https://khm.gov.ua

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар