Про кам’янецьких захисників – в книзі «України зоряні сини»

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Один із командирів-учасників АТО, приїхавши якось у коротку відпустку, про якого наша газета писала нарис, висловив побажання, щоб все, що надруковане у газеті про захисників східних рубежів країни, було зібрано в одну збірку, яку можна було розіслати бійцям на фронт, аби підняти дух і віру в те, що їх дійсно пам’ятають.

Цю шляхетну справу вдалося здійснити тоді, коли знайшлися ті, хто зголосився проспонсорувати видрукувати матеріал.

Отож, днями і відбулася презентація книжки члена Національної спілки журналістів України Лариси Маслової «України зоряні сини».

Ось такий подарунок зробили для бійців – хлопців та дівчат – захисників України та їх родин небайдужі кам’янчани в особі депутата міської ради Василя Гаврилюка, декана історичного факультету Володимира Дубінського, рецензента-доктора історичних наук Олександра Комарніцького.

На вручення збірки частина бійців приїхала просто з передової. Приємно було бачити у залі їхніх дружин, дітей. Сама назва книги Лариси Анатоліївни якнайкраще відповідає духу і справам тих, хто захищає незалежність та непохитність кордонів своєї держави– «України зоряні сини».

Видання починається з нарису про Героя України Анатолія Корнєєва, тому що саме з Майдану більшість, тоді ще цивільних громадян, вирушили на схід боронити державу.

У книзі розповідається як про зовсім молодих, так і кадрових військових, які у свій час проходили школу Афганістану, брали участь у миротворчих місіях і мали бойовий досвід в розмінуванні мирних територій.

Тож читачу буде цікаво і корисно прочитати про своїх земляків, яким вони зобов’язані сьогодні і спокійним життям, і планами на майбутнє.

Героїв збірки привітали також артистка народного драматичного театру Любов Луцик,члени клубу «Джерела душі» (очільниця Тетяна Дорошенко), полковник запасу нацгвардії Валерій Дорошенко, депутат міської ради Василь Гаврилюк.

Оксана КАЛИНЮК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар