Яма на ямі, або Чим Супрунківці завинили дорожникам

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Жителі Супрунковець ніби беруть участь у марафоні, коли їдуть до адміністративного центру ОТГ. До Гуменець прямий автобус не курсує, тож мають робити цілий крюк: спочатку прямувати до міста, далі повертати назад у громаду, але вже іншим транспортом. Та навіть такі маневри не страшні супрунківчанам, бояться вони одного – залишитися взагалі без будь-якого сполучення із зовнішнім світом. Дорога до села настільки розбита, що унеможливлює проїзд. Про яку безпеку дорожнього руху можна говорити, коли водії вирушають у рейс, як на мінне поле, обминаючи яму на ямі.

Шлях «просить їсти» давно, навіть місцеві виходили з лопатами й своїми силами підсипали вирви, але ті, як невгамовні, миттєво поверталися на своє місце. Цього року професійна техніка зробила ямковим ремонтом відрізка шляху від Кам’янки, на Оленівку, Калиня, Абрикосівку. Супрунківці мали б стати фінальною точкою на тому напрямку. Але руки майстрів так і не дійшли до населеного пункту, і відновлювальні роботи відклалися на невизначений час.

  • Нас як відрізали. Тієї дороги залишилося зробити 7 кілометрів. Чому немає діла до того, як тими вибоїнами курсує шкільний автобус. Ми на голках сидимо, аби громадський транспорт не зійшов з маршруту. Водію жмемо руку, що відповідально здійснює перевезення 4 рази на день, бо це не їзда, а кінні скачки, – твердить місцевий мешканець Ігор Петрованчук. – Поряд із зупинкою в Абрикосівці вже майже з десяток років дорогу перекриває глибочезна яма, що в ній лежати можна, однак й ту не залатали.

У сільській раді пожимають плечима, адже траса «Кам’янець-Подільський – Супрунківці», що набила оскомину сільчанам, у віданні ДП «Служби місцевих автодоріг», й виконання громадою будь-яких дій на ній кваліфікуватиметься як нецільове використання коштів.

Тож за коментарем звернулися до підрядника – філії «Кам’янець-Подільська ДЕД».

  • Ми робимо ремонт, виходячи з того ліміту, що нам спускають згори. Тому діємо за ситуацією, намагаємося справити проблемні відрізки у різних напрямках району. Ми не можемо кинути усі сили на одну зону, а інші повністю минути. Кам’янчани нас не зрозуміють, відтак треба чергуватися. На цей час облавтодор призупинив поставки бітуму для виробництва асфальтобетону, яким вирівнюємо дорожнє полотно. За наявності матеріалів та за сприятливих погодних умов відновлювальні роботи продовжимо, – роз’яснив ситуацію головний інженер філії Ігор Філіпчук. – Нам самим тими ж дорогами користуватися.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар