Польський журналіст Міхал Кацевич у Кам’янці-Подільському – про геополітику та специфіку своєї роботи

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Хто з кандидатів переможе на виборах Президента України, чи існує реальний конфлікт між Польщею та Україною, який вплив засобів масової інформації на свідомість громадян у сучасному світі, на кому лежить вина за Смоленську трагедію, у якій загинула більшість тодішнього керівництва Польщі, – ці та інші запитання ставили студенти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка експерту-міжнароднику, фахівцю зі східноєвропейської і російської проблематики, журналісту “Newsweek Polska” та “BELSAT” Міхалу Кацевичу. Зустріч відбулася 27 лютого у прес-центрі вишу й викликала таку зацікавленість майбутніх істориків, журналістів та філологів, що у залі не було жодного вільного місця.

До нашого міста Міхал Кацевич приїхав на Фонду громадської дипломатії, засновниками якого є випускники університету Антон Найчук та Євген Касап. У своїй лекції польський журналіст представив власне бачення українсько-польських відносин, розповів, як змінилася робота журналістів зі зміною влади у Польщі і як політичне панування правих сил вплинуло на співпрацю між нашими країнами. Також Міхал Кацевич є автором книг “Лукашенко. Диктатор в колхозі “Білорусь”, “Путін і Ко. Історія обману”, тож студенти дізналися й про історію їх написання.

На завершення зустрічі завідувач кафедри політології та соціології Сергій Вонсович вручив Міхалу Кацевичу книги, присвячені сторіччю університету. Загалом атмосфера, що панувала на зібранні, була дружньою і привітною. Порадувала активність учасників та високий рівень запитань, котрі студенти ставили експерту.

Крім того, у рамках візиту до нашого міста польський гість зустрівся з міським головою Михайлом Сімашкевичем та оглянув історичну частину Кам’янця-Подільського.

Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар