ПОЛІЦІЯ КОНТРОЛЮВАТИМЕ ОСІБ, ЯКІ МАЮТЬ ЗНАХОДИТИСЯ НА САМОІЗОЛЯЦІЇ.

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Понад 1200 осіб на Хмельниччині мають знаходитися на самоізоляції. Про це повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Валентин Білянський. За його словами, особи, які мають перебувати на самоізоляції, вносяться до спеціальної поліцейської бази.

Їх відвідуватимуть за місцем проживання, виявлятимуть при перевірці документів у публічних місцях та під час контролю за додержанням правил дорожнього руху.

“На сьогоднішній день нам з хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ України надсилаються списки, відповідно до зазначених списків ми вносимо цих осіб до нашої бази даних. Якщо буде встановлено, що особа, яка за кермом або в салоні автомобіля повинна знаходитися на самоізоляції і будуть відповідно вживатися міри відповідно до діючого законодавства. На сьогоднішній день це стаття 44 зі значком 3 кодексу України про адміністративні правопорушення, і санкція зазначеної статті складає від 17 до 34 тисяч гривень.”

За словами Валентина Білянського, наразі до списків внесено інформацію щодо понад 1200 осіб на Хмельниччині, які мають знаходитися на самоізоляції. Додає: база буде і надалі поповнюватися інформацією від медиків та прикордонників.

“Формування оцих списків також здійснюється і за інформацією поліцейських офіцерів громади. Так громади надають, що певні громадяни протягом останнього тижня наприклад повернулися з-за кордону,  але в списках наприклад їх немає. Тоді ми самостійно здійснюємо відвідування разом з медичним працівником, виноситься відповідне попередження про необхідність самоізоляції і так само ставиться на відповідний облік протягом цих двох тижнів.”

За словами начальниці відділу комунікацій головного управління Нацполіції у Хмельницькій області Інни Глеги, на сьогодні складено протокол за недотримання правил карантину на 24-річного хмельничанина, котрий кілька днів тому повернувся з Чехії і під час перетину кордону підписав угоду про самоізоляцію.

За матеріалами сайту https://suspilne.media

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар