Пенсійний фонд готовий до осучаснення пенсій. Справа за депутатами

Усі засоби масової інформації  ряснять заявами перших осіб країни щодо проведення пенсійної реформи, зокрема, осучаснення пенсій. Однак, депутатський корпус цей законопроект на минулому тижні не розглянув. Тож чого чекати пенсіонерам цієї осені і як проводитимуться виплати пенсій? З цими питання ми звернулися до начальника Кам’янець-Подільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України  Хмельницької області Зої КАЦАП.

– Зоє Володимирівно, чи буде проведено перерахунок пенсій з 1 жовтня поточного року?

– Ми дійсно чекали прийняття закону щодо проведення пенсійної реформи в Україні та осучаснення пенсій. Органами Пенсійного фонду України була здійснена відповідна підготовча робота з перерахунку пенсій з 1 жовтня: розроблено програмне забезпечення, проведено попередні перерахунки, перевірки, тощо. Тобто, органи Фонду готові до того, щоб пенсіонери Кам’янеччини отримали підвищені розміри пенсій уже в жовтні цього року.

Хочу зазначити, що щомісячна підготовка виплатних документів займає в середньому 4-5 днів, а в разі проведення масового перерахунку цей процес триває  10-12 днів.  І в разі прийняття 21 вересня депутатами закону, ми б встигли зробити цей перерахунок. Сьогодні уже сформовано виплатні документи з пенсіями у старих розмірах, оскільки виплатний період розпочинається з 4 жовтня.

– То пенсіонери можуть сподіватись у жовтні на отримання пенсій в нових розмірах?

– Урядом поставлено завдання провести осучаснення пенсій саме в цьому місяці  і у разі прийняття закону про пенсійну реформу 3 жовтня ми докладемо усіх зусиль, щоб більша частина пенсіонерів міста та району отримали  підвищені розміри своїх пенсійних виплат уже в жовтні. І хочу зазначити, що в такому випадку доплата буде проведена додатковою відомістю.

– Зоє Володимирівно, то чи можна заспокоїти наших пенсіонерів, що в них буде шанс отримати підвищені пенсії уже в жовтні?

Так, я сподіваюсь, що депутатський корпус прийме це доленосне рішення 3 жовтня, а ми в свою чергу зробимо усе можливе, щоб пенсіонери отримали довгоочікуване підвищення.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар