Наша відповідь Росії

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

З огляду на загострення ситуації поблизу кордонів України та Білорусі, на території якої у вересні пройдуть масштабні спільні військові навчання «Захід – 2017» за участю збройних сил Білорусі та Російської Федерації, наша країна зробила крок у відповідь. Так, з 1 серпня в нас розпочалася призовна кампанія військовозобов’язаних та резервістів на навчальні збори, що стартують 27 серпня й триватимуть упродовж місяця на одному з полігонів України, назву якого не розголошують. Загалом з міста планується призвати 100 осіб, з району – 60-70. Про це на прес-конференції для ЗМІ розповіли військовий комісар Володимир Возний та представники Кам’янець-Подільського об’єднаного військкомату.

Основна мета зборів – вдосконалення умінь та підтримання на належному рівні навичок військовозобов’язаних та резервістів, які перебувають у запасі. Призиватимуться як працюючі, так і безробітні мешканці міста та району. За працюючими призовниками зберігаються робочі місця, незалежно від форм власності, та середньомісячна зарплата. І якщо навіть на підприємство чи установу прийде мобілізаційне зобов’язання по призов 10-15 осіб, це зовсім не означає, що всі вони братимуть участь у навчаннях. Відбиратимуть лише тих, хто відповідає військово-обліковим спеціальностям, затребуваним для укомплектування особового складу. Після завершення навчань учасникам буде виплачена матеріальна допомога в розмірі 4-4,5 тис.грн.

Ті, хто ухиляється від військового призову або не з’являться в призначений час у військкомат, нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

                                                                                                                                                                                                                                            Наталя КАМІНСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар