На позитиві: Юрій Безродний про досягнення та плани Китайгородської ОТГ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Світові катаклізми, війна на сході України, регулярне підвищення цін, страшні хвороби, прохання надати матеріальну допомогу… Сьогодні ми настільки перегодовані поганими новинами, якими рясніють телевізійні сюжети та публікації в засобах масової інформації, що гарній звістці досить важко пробитися до нашої свідомості. З огляду на це – повсюдне засилля песимізму, вічне ниття оточуючих, мовляв, все погано, навколо одні зрадники, й кращого чекати не варто.

Але ж у житті так потрібен позитив! І навіть якщо гарна новина – подія не вселенського, а всього лише регіонального масштабу, чому б просто не порадіти за своїх земляків, не потішитися їхніми напрацюваннями та здобутками, не вишукуючи ложки дьогтю в бочці меду? Адже не сидять люди склавши руки, а працюють. Хоча зрозуміло, що в нинішніх умовах вирішити всі проблеми громади одразу, напевне, неможливо. Завжди залишається чималий оберемок питань, які ще чекають розв’язання. Сьогоднішній наш співбесідник – голова сільської ради Китайгородської ОТГ Юрій БЕЗРОДНИЙ – розповідає про те, що зроблено в територіальній громаді протягом 2017 року й про плани на найближче майбутнє. Можливо, інформація сухувата й перенасичена цифрами, але, як кажуть, по факту – що є, те є.

– Минулий рік став для нас у певному сенсі роком культури місцевого рівня, адже ми впритул зайнялися відновленням клубів у населених пунктах громади. Так, на ремонт Калачковецького клубу торік освоєно 278 тисяч гривень. У будівлі замінили вікна, двері та поштукатурили стіни. У Будинку культури Рогізни пофарбували зал, замінили на металопластикові декілька вікон, залляли підлогу, підбили стелю в коридорі. На ці роботи витрачено 293 тисячі гривень. Дочекався ремонту й Китайгородський сільський клуб. У ньому полагодили стелю, поклали плитку на підлогу, пошпаклювали і пофарбували стіни, замінили вхідні й внутрішні двері. Все це обійшлося у близько 291 тисячу гривень. Також перекрили дах Вихватновецького будинку культури на суму близько 470 тисяч гривень. У Демшинському клубі зроблено капітальний ремонт залу на суму близько 100 тисяч гривень.

На сьогоднішній день найбільш проблемним питанням нашої громади, як і України загалом, є неналежний стан автошляхів. Ми на своєму рівні намагаємося хоча б частково вирішити проблему. Так, торік було відремонтовано два відрізки дороги, кожний протяжністю 400 метрів, у селах Субіч та Демшин. Загальна вартість робіт – близько 600 тисяч гривень. У Колодіївці заасфальтували ділянку автошляху довжиною 180 метрів. На це витратили близько 400 тисяч гривень. Протягом року проводили поточні ремонти доріг у Вихватнівцях та Колодіївці. Встановили нову автобусну зупинку у Вихватнівцях.

Напередодні 2018 року для комунального підприємства “Китайгородське” придбали новий трактор МТЗ-82.1 з лопатою. Взимку плануємо його використовувати для розчищення доріг від снігу, а в інші пори року – для організованого вивезення сміття.

Торік продовжили працювати над встановленням вуличного освітлення у невеликих населених пунктах – Патринцях, Привітному, Броварах. Провели опалення в Дерев’янській ЗОШ І-ІІІ ст., встановили євро-батареї у коридорі та деяких класних кімнатах навчального закладу. У двох класах зробили капітальний ремонт. У Колодіївській ЗОШ І-ІІІ ст. здійснили реконструкцію котельні. Цього року запустили її другу чергу, на що витрачено 544 тисячі гривень.

Як уже згадувалося, однією з важливих проблем є стан доріг у населених пунктах та під’їзних шляхів до них. Тож цьогоріч також плануємо спрямувати певні кошти на капітальний і поточний ремонт доріг. Робочих рук чекає і Колодіївський клуб, де збираємося зробити капітальний ремонт. У планах – придбання ще одного, четвертого за рахунком, шкільного автобуса для підвезення дітей до навчальних закладів громади. А ще будемо звертатися в обласні раду, держадміністрацію, департамент охорони здоров’я щодо облаштування у Вихватнівцях амбулаторії загальної практики сімейної медицини у рамках Програми розвитку медицини на селі.

Тож задумів і планів у нас багато. Головне, аби вистачило фінансових можливостей для їх реалізації. А сил, ентузіазму та активності нашій команді не позичати.

                                                                                                                                                                                                                                        Наталя КАМІНСЬКА.

 

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар