Чим дивуватимуть туристів у Кам’янці-Подільському

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Намисто із 40 тисяч намистинок, понад 200 бандуристів, які виконають гімн Українських січових стрільців, частування подільськими голубцями та ще багато цікавинок пропонують організатори цьогорічного відкриття туристичного сезону в Кам’янці-Подільському.

З 19 по 21 квітня кожен фестиваль та мистецьких захід, який планується у місті протягом року, отримає змогу яскраво презентувати себе. Обіцяють докласти максимум зусиль, щоб здивувати гостей міста, представників турбізнесу з усієї України та кам’янчан цікавими туристичними новинками.

Під час планування заходу акцент вирішили зробити на особливостях подільської культури: автентичній кухні, характерному для подолян одязі, піснях і танцях. Проходитимуть заходи під слоганом: «Кам’янець на Поділлі – український колорит».

У різноманітті мистецьких заходів виділяються три ключові події, які зададуть тренд туристичного сезону-2019: 235 років повітроплаванню, 100-річчя складання Урочистої присяги на вірність Українській Народній Республіці та заходи, пов’язані із здобуттям титулу Молодіжної столиці України 2019.

Оскільки події розвиватимуться напередодні Вербної неділі, гостей відкриття турсезону вітатимуть фольклорні колективи міста і району із гаївками та веснянками.

На центральній площі Старого міста 20-21 квітня відбудеться благодійна акція «Великодній кошик». Біля Ратуші стоятиме велика корзина, куди усі небайдужі зможуть покласти гостинці для наших земляків, які перебувають на фронті.

Гімн Українських січових стрільців у виконанні 200 бандуристів

Родзинкою відкриття турсезону стане виступ понад 200 бандуристів з різних куточків України, які виконають гімн Українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина». Захід відбудеться в рамках другого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу бандурного мистецтва «Кобзарському роду нема переводу».

20 квітня близько 14:00 бандуристи пройдуться святковою ходою від Будинку культури до Старого міста, де на площі Польський ринок й відбудеться цей вражаючий виступ.

Зазначимо, що фестиваль бандурного мистецтва «Кобзарському роду нема переводу» є найбільшим в Україні. Вже на сьогодні заявки на участь у ньому подало 350 музикантів з 12 областей України. Окрім конкурсної програми, відбуватимуться майстер-класи і творчі зустрічі з відомими бандуристами, презентації книг тощо.

Одягни намисто – приєднайся до подільського флешмобу!

Українське намисто стане оберегом та символом відкриття туристичного сезону в Кам’янці-Подільському. Організатори заходу закликають кам’янчанок одягнутись у вишиванки, прикрасити себе улюбленим намистом та прийти на площу Польський ринок 20 квітня.

У другій половині дня тут планують виготовити унікальне подільське намисто зі 40 тисяч намистинок. Усіх охочих запрошують долучитися до цього перфомансу. Після того, як намисто буде готове, планують провести фольклорний флешмоб та прикрасити міську Ратушу у незвичайний спосіб.

Картини Олександра Грена – елемент символіки відкриття турсезону

Організатори відкриття турсезону зізнаються, що при розробці символіки черпали натхнення у картинах відомого українського художника родом з Кам’янця-Подільського Олександра Грена. Зокрема мова йде про картину, на якій зображена дівчина, вбрана у кілька хусток. У ці дні в Галереї мистецтв відбудеться ціла низка заходів, присвячених творчості художника та відтворенню характерних для Поділля обрядів із хустками.

Унікальний сувенір

У рамках відкриття турсезону відбудеться презентація нового довідника «Кам’янець. Унікальний сувенір». Два десятки майстрів не тільки представлять свої роботи, але й проведуть майстер-класи для усіх бажаючих оволодіти секретами давніх подільських ремесл.

Нові експозиції та екскурсійні маршрути

До нового туристичного сезону у Кам’янці презентують нову експозицію «Фортифікація та артилерія Руської брами», квест-кімнату в Казематній башті та новий екскурсійний маршрут «Столиця УНР». Також усі бажаючі зможуть взяти участь у новій нічній екскурсії Старим замком «Твердиня Поділля».

Байкерський мото-пікні та виступ «Козаків Поділля»

Подільську залізну волю продемонструють 200 байкерів, які урочисто проїдуться містом та організують флеш-моб «З Україною у серці», а також мото-пікнік на валах.

Завершить насичений на події день 20 квітня виступ академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії.

Євгенія СОЛОВСЬКА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар