Ми не хочемо, щоб і далі гинули люди

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Саме такими словами розпочався урочистий мітинг-реквієм у Довжоцькому НВК «ЗОШ I-III ст., колегіум», приурочений відкриттю меморіальної дошки полеглим в бою героям АТО Кам’янеччини. Захід відбувся 22 серпня за участю перших осіб району, учасників АТО, родичів загиблих у зоні бойових дій, учнівського й педагогічного колективів школи, громадськості.

Ініціаторами створення пам’ятної дошки виступили учні та вчителі навчального закладу під керівництвом заступника директора з виховної роботи Віктора Тюпи, який власними руками створював меморіальний куток пам’яті захисникам Кам’янеччини.

– На дошці розміщено 12 світлин полеглих у бою за Україну, – зазначив пан Віктор. – Це військові як з міста, так і з району. Є серед них один і з Чемеровеччини, але він проходив службу в Кам’янець-Подільській військовій частині. Я зумисне не залишав місце для світлин, бо не хочу, щоб і надалі на фронті вмирали люди. Дасть Бог і війна скоро закінчиться.

Окрім керівництва району, до присутніх звернулася й матір одного із загиблих воїнів. Зокрема, вона від імені всіх батьків подякувала ініціаторам ідеї за гарну справу, адже тепер пам’ять про їхніх відважних дітей житиме й у стінах цього навчального закладу та слугуватиме славним прикладом для майбутніх поколінь, які тут навчатимуться.

Тих, кого забрала війна, присутні вшанували хвилиною мовчання та поставили квіти до меморіальної дошки.

Своєрідним продовженням урочистості став правовий брейн-ринг, приурочений, окрім іншого, Дню Незалежності України. Основною метою заходу було покращення рівня правових знань учнів, формування їх правової культури та національно-патріотичного виховання. Задля цього було сформоване й вимогливе журі в складі першого заступника голови райдержадміністрації Маріанни Великохатько, начальника районного відділу освіти Олени Пронозюк та методиста суспільно-гуманітарних дисциплін райвідділу освіти Юлії Дідик.

У грі взяли участь 3 команди – «Правознавці» (Орининська ЗОШ І-ІІІ ст.), «Феміда» (Мукшо-Китайгородська ЗОШ І-ІІІ ст.) та «Законотворці» (Довжоцький НВК «ЗОШ І-ІІІ ст., колегіум»). Кожна команда складалася з 5 учасників.

У результаті правових дебатів перемогла команда Довжоцького НВК, друге місце вибороли учні Мукшо-Китайгородської ЗОШ І-ІІІ ст., а третє – знавці права Орининськї ЗОШ І-ІІІ ст. Переможців було нагороджено призами Кам’янець-Подільської райдержадміністрації 23 серпня на урочистостях з нагоди відзначення Дня Незалежності України.

                                                                                                                                                                                                                                              Ольга ОЛІЙНИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар