Автобус наробив переполоху

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Поки одні «вибивали» дорогу до готельного комплексу «Ксенія», інші проти неї повстали.

Відколи відчинила свої двері туристична оаза Кам’янеччини, її колектив та гості страждали від неповноцінності транспортного сполучення. У самі Врублівці рейсів хоч відбавляй – 6 разів на день. А от до відпочинкового закладу недоїжджають, залишаючи для подорожніх немало-небагато майже 2 кілометри шляху.

Щоразу звертається до влади, аби посприяла у вирішенні цих незручностей, власниця «Ксенії» Галина Локай, бо ж хочеться, щоб і працівники готелю, і туристи не переймалися трансфертом. Нещодавно питання нібито вдалося врегулювати: цю ділянку дороги взяла на свій баланс Врубловецька сільська рада, що дало можливість допрацювати маршрут громадського транспорту.

  • До останнього часу, поки дорога не була у віданні сільської ради, нічим не могли допомогти. Наразі очікуємо висновку обласної поліції про придатність відрізку шляху для громадського перевезення, в разі позитивної відповіді будемо розпочинати підготовку документів та приведення їх у відповідність задля перелаштування руху приміського автобуса, – прокоментував голова райдержадміністрації Василь Сукач.

Та з’явилася нова перепона. Проти подовження рейсів виступають сільські жителі. Хтось віднаходить причину в пилюці, що підніматиме автобус, іншим не до вподоби такий маневр, бо, на їхню думку, це сплутає графіки автобусів й спричинятиме перешкоди в довозі, в першу чергу, дітей до школи. Врублівчани зібрали підписи і з листами-заявами звернулися до РДА та районної ради з проханням не чіпати їхнього автобуса.

За словами голови Врубловецької територіальної громади Миколи Берчука, щоб охопити той шматок дороги туди й назад, автобусу знадобиться десь з година часу. Спуск доволі крутий та й стан його бажає кращого, ще невідомо, чи дадуть на це добро компетентні органи, наскільки відомо й сам перевізник не горить великим бажанням робити додаткове коло такою місцевістю. Відповідно розклад перевезення буде неодмінно зміщено, а рейси зірвано. Колись була мова запустити окремий маршрут, який би курсував до туристичного комплексу, що, мабуть було б найкращим варіантом розв’язання проблеми, бо ж «Ксенія» після літнього сезону закриється, а мешканцям їздити автобусами круглий рік.

  • На моїй пам’яті це перший прецедент, коли люди проти покращення роботи перевізників. Безліч випадків, коли мешканці листи пачками зносять, аби маршрутка не минала той чи інший поворот, а тут – хочемо, як краще, а виходить, як завжди. Бізнес розвивається, цими автобусами добираються в тому числі й робітники «Ксенії» як з міста, так і з села, ми маємо йти назустріч. Тим паче передбачається розтягнути лише два рейси – об 11.00 та вечірній. Тому мені незрозуміла людська реакція. Будемо проводити слухання, аби спільно віднайти вихід, – зауважив Василь Сукач.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар