Як навчають соціальному підприємництву ветеранів АТО у Кам’янці-Подільському

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

У грудні 2018 року завершився перший етап річного курсу розвитку підприємницької діяльності для бійців АТО та їх сімей. Програма Української Соціальної Академії покликана допомогти атовцям відкрити власну справу та зробити крок до нових можливостей.

Навчання відбувалося в Сумах і Кам’янці-Подільському. Проводилися спеціалізовані тренінги та курси щодо основ бізнесу та підготовки бізнес-планів. Також програмою передбачено конкурс бізнес-проектів, який є дієвим інструментом отримання коштів на відкриття власної справи. У Сумах курс прослухали 24 учасники, у Кам’янці-Подільському – 15. Ветеранам АТО та членам їх сімеї заняття допомагають пройти шлях від ідеї до чіткого розуміння моделі бізнесу і запуску її на ринок.

Навчати соціальних підприємців допомагали талановиті викладачі та досвідчені підприємці. На одному з інтенсивів відбулася мотиваційна бесіда з Юрієм Аносовим, який займається організацією подорожей на повітряних кулях, бізнесом, що зробив Кам`янець-Подільський відомим у всій Україні. Крім того, досвідом ведення власної справи ділився Андрій Боднарчук, ветеран АТО, співзасновник компанії “AVC Inc.”, міжнародного оператора з навчання спеціалістів служб безпеки, державних установ та військових. Відомий український продюсер і режисер з Кам’янця-Подільського Андрій Раднюк розповів про свій цікавий шлях в продакшн індустрії.

Програма триває і вже на другому етапі, з січня 2019 року, майбутні підприємці починають активно працювати над своїм бізнес-планом разом з менторами. Для цього Українська соціальна академія з партнерами програми забезпечить онлайн навчання і індивідуальне наставництво для всіх учасників. Вони представлять свої бізнес-плани перед експертною групою на місцевому рівні на третьому етапі програми, у травні 2019-го. П’ять кращих проектів будуть обрані в кожному місті як переможці грантів.

Фінальна церемонія нагородження відбудеться в Києві у червні цього року. З десяти фіналістів регіонального відбору, які представлять свої бізнес-плани в столиці, буде обрано чотири найкращі соціальні проекти. На цьому етапі кожен переможець отримає 1500 доларів США для старту.

Програма підтримки підприємців триватиме і після цього. Команда Української Соціальної Академії, ментори і викладачі програми надаватимуть безкоштовні консультації та підтримку з питань бухгалтерського обліку, юридичних послуг, просування на ринку тощо.

Олеся МИХАЛЬЧИК.

 

 

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар