Кам’янецька самооборона обстрілювалася

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Будівельники, вчителі, держслужбовці, працівники сільського господарства (всі разом вони – батальйон територіальної самооборони) вирушили на полігон в/ч А1884, щоб у рамках Єдиного всеукраїнського стрілецького дня продемонструвати бойові навички, злагодженість, а в цілому – здатність виконувати важливі завдання із захисту рідного краю.

Зовсім ще молоді хлопці й ті, хто послужив у Збройних Силах або ж пройшов серйозний вишкіл у зоні ООС, вправлялися у влучній стрільбі, вмінні здолати з максимальною безпекою смугу перешкод, наданні термінової медичної допомоги.

Організований ОМВК (координатор – заступник військового комісара Анатолій Бокуліч) за участю 201 навчального центру стрілецький день зацікавив і громадськість, і пресу, адже не щодня бачиш, як бійці безпомилково вражають цілі чи за жорсткого нормативу (17 секунд) виконують неповну збірку-розбірку АК-74, «розбираються» з гранатами Ф-1, РГД-5, котрі в багатьох сьогодні на слуху (на жаль, на сході країни не вщухає збройний конфлікт).

На іншому майданчику інструктори тактичної медицини навчають самооборонців правилам порятунку під час виконання бойових задач. Наразі медики діють за американськими технологіями, спорядження котрих коштує недешево (так, вміст тактичного рюкзака, де є навіть складені ноші, вартує 36 тисяч гривень), та людське життя, як ми розуміємо, безцінне.

Командир батальйону самооборони Павло Заборний навчанням задоволений – його підлеглі вчергове отримали добрий гарт.

Лариса ЄГОРОВА.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар