Лікарні Кам’янеччини: вогненебезпечно до нового року

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Перебувати в медичному закладі, де заграють з вогнем, дотримуючись правил пожежної безпеки через одне, або займатися самолікуванням – вибір аж ніяк не обнадійливий.  Коли здоров’я підкачало, зволікати – собі гірше робити, але й обирати з двох бід найменше теж не додає оптимізму. Перед такою дилемою певний період змушені стояти пацієнти ЦРЛ та її Орининської філії. Наш часопис вже інформував, що Державна служба надзвичайних ситуацій через ігнорування медзакладами пожежних норм звернулася до суду з позовом про їх закриття до повного усунення усіх недоліків і між сторонами зав’язалися судові розбірки. Пожежники не змирилися з вироком Хмельницького окружного адміністративного суду про відхилення їхньої позовної заяви щодо призупинення діяльності відділень ЦРЛ й звернулися до Вінницького апеляційного суду. З останніх новин стало відомо, що й друга спроба надзвичайників зазнала невдачі й Феміда підтримала сторону лікарів.

  • Суд зважив на те, що ми прислухалися до зауважень і практично усі помилки виправили. Залишилася незначна кількість недоліків, над якими будемо працювати по мірі надходження коштів. Гадаю, що до кінця року ми з ними впораємося й тоді зможемо отримати позитивний висновок пожежників, а з ним буде переглянута справа в суді, – прокоментував головний лікар Орининської районної лікарні, представник відповідача у суді Петро Грицик.

Як переконаний медик, якнайшвидше повинна прояснитися справа й щодо Орининської лікарні, яку судді ІІ інстанції таки постановили закрити.

  • Ми не подавали касації, оскільки вирішили зекономити кошти на усунення недоліків. Ті помилки, які виявила повторна перевірка пожежників, можна порахувати на пальцях руки. На останній сесії райради нам виділено 50 тис.грн на вогнезахисне просочування дерев’яних конструкцій приміщень лікарні, тож скоро можемо ставити і в цьому питанні крапку, – зазначив Петро Грицик.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар