ДЛЯ ТИХ, ХТО НА ПЕРЕДОВІЙ

Автор: | Опубліковано Новини Немає коментарів

Благодійність

Для тих, хто на передовій

Патріотизм – це коли в твоєму серці назавжди залишається те обійстя, де ти народився, турбота про тих, хто дав тобі життя, та пам’ять про тих, хто з них уже пішов у засвіти.

Саме тому уродженець села Довжок (а нині мешканець Києва), засновник та голова наглядової ради благодійного фонду «МіСт» імені Михайла Савенка Дмитро Савенко не забуває про свою малу батьківщину. Ось і цього разу, розуміючи рівень загрози від поширення епідемії COVID-19, благодійний фонд був серед тих, хто першим відгукнувся на підтримку медиків Кам’янеччини.

Більшість із нас нарешті усвідомила, що боротьба з пандемією – це такий же важливий “фронт”, як і на Сході. І нині неабияк потрібна допомога нашим лікарям. Оскільки індивідуальний захист слугує лікарю всього декілька годин, його потрібно неодноразово міняти, тож у ці непрості часи сам Дмитро Михайлович і створений ним фонд вирішили направити допомогу для медиків, у тому числі й для лікарів мобільних груп із Кам’янця-Подільського та з Кам’янець-Подільського району, які здійснюють виїзди до хворих, котрі мають підозру на коронавірус, – каже президент фонду Сергій Ісаєнко.

Так, 27 квітня директор КП «КНП Кам’янець-Подільський районний центр ПМСД» Станіслав Ростецький та черговий мобільної бригади відділення мобільних бригад Кам’янця-Подільського Антон Козярчук мали нагоду з рук голови правління БФ «МіСт» імені Михайла Савенка» Олександра Корольова та волонтера фонду, керівника мотобольного клубу «ПОДІЛЛЯ-МОТОР» Павла Відлацького отримати по 15 багаторазових захисних комбінезонів з капюшоном, 100 пар високих бахіл із зав’язками та 400 медичних латексних рукавичок.

Разом з тим БФ «МіСт», який нині на теренах Хмельниччини опікується 15 дитячими закладами, до яких нещодавно долучився і Лісоводський будинок-інтернат для літніх людей, напередодні великодніх свят розробив та запустив у дію нову благодійну програму «ІВЛ» (індивідуальна великодня лавка), яка направлена на створення комфортних умов відпочинку дітей на повітрі з підшефних дитячих закладів. У рамках цієї програми в дитячі заклади фонду передані:

ДНЗ №17 «СВІТЛЯЧОК» – 8 садово-паркових лавок та 200 медичних масок;

Кам’янець-Подільський НРЦ – 4 садово-паркові лавки та 200 медичних масок;

Кам’янець-Подільській спеціальній школі-інтернату – 2 садово-паркові лавки та 100 медичних масок;

Кам’янець-Подільському ліцею-інтернату «Славутинка» – 15 садово-паркових лавок та 200 медичних масок;

Орининській школі-інтернату – 8 садово-паркових лавок та 200 медичних масок.

Загалом, за словами координатора благодійних програм БФ «МіСт» імені Михайла Савенка Любові Поліщук, впродовж карантину в підшефні заклади фонду на Хмельниччині передано 92 садово-паркові лавки; 4000 медичних масок; 800 медичних латексних рукавичок; 500 пар високих бахіл із зав’язками; 35 багаторазових захисних костюмів з капюшоном; 80 кг хлорного вапна; 25 літрів засобу для дезінфекції «AHD 2000 expres».

Олеся МИХАЛЬЧИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар