ЩЕ ОДИН БЛАГОДІЙНИЙ ВЕЧІР ПРОВЕЛА «БРУКІВКА» В ГОТЕЛІ «7 ДНІВ»

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

21 квітня відбувся вже 9-ий благодійний вечір V-ого Кам’янець-Подільського Міжнародного кінофестивалю “Бруківка”, в рамках якого відбувся кінопоказ українських короткометражних фільмів проєкту продюсера Андрія Різоля #ДивисьУкраїнське в рамках ініціативи «FILM AIR FROM UKRAINE».

В рамках вечора відбулись поетичні читання, виступи музичних виконавців з різних куточків України, презентації відеопоезій та творчі зустрічі. Гостями заходу стали актори театру та кіно Євген Ламах, Валерій Величко, Василь Процюк та режисер Олександр Кірієнко.

Кам’янець-Подільський режисер та фотограф Володимир Мазуренок та музичний проєкт Дмитра Топольницького з Григорієм Геплюком “Dit.Sound” презентували новий патріотичний кліп “Жовто-блакитний татуаж”: https://www.youtube.com/watch?v=VpAwYYPqNYY

В рамках благодійних показів було представлено 6 короткометражних робіт кіноальманаху “Дивись Українське” на тематику війни в Україні: «Дякую» режисера Максима Люкова, «Голос» і «Перекур» режисера Михайла Іллєнко, «На своїй землі» реж. Олександр Кирієнко, «Холодний дощ самотності» режисера Олега Павлюченко та «Чоловік» режисерки Оксани Артеменко.

Сюрпризом для глядачів став показ стрічки “Бульмастиф” – фестивального хіта 2021 року української режисерки Анастасії Буковської, який представив виконавець головної ролі Євген Ламах. «Бульмастиф» – це історія ветерана АТО Міті, який намагається повернутися до мирного життя. Одного вечора він зустрічає загубленого бульмастифа. Собака допомагає герою відпустити спогади про пережитий досвід. «Бульмастиф» – це алегорична оповідь про посттравматичний розлад і те, як люди по-різному з ним справляються. «Бульмастиф» на Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» визнали найкращим короткометражним фільмом Міжнародного конкурсу, лауреатом призу Екуменічного журі та Спеціального диплома журі Національного конкурсу. Фільм став лауреатом «Золотої Дзиґи» в номінації «Найкращий короткометражний фільм», а також учасником низки міжнародних кінофестивалів.

В рамках 9-го вечора кінофестивалю “Бруківка” вдалось зібрати 5,140 гривень, які за підтримки ініціативи «HELP UKRAINE» буде спрямовано на амуніцію Збройним силам України. Усього за підтримки Кам’янець-Подільського кінофестивалю від початку показів вдалось зібрати 63,434 гривні на підтримку наших захисників.

Фотограф: Володимир Мазуренок.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар