ДЕНЬ ТУРИЗМУ ВІДЗНАЧИТЬ КАМ’ЯНЕЦЬ

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Не дивлячись, що цей рік був важким для туристичної галузі Кам’янця-Подільського, влада міста вирішила відзначити Всесвітній день туризму, який припадає на 27 вересня. Про це нещодавно розповіли під час брифінгу в прес-центрі міськради директор департаменту гуманітарної політики міськради Дмитро Назаренко, а також завідувач відділу туризму Олеся Лукашова і головної спеціаліст відділу Юлія Надворна. За словами організаторів, туристична галузь міста цього року зазнала чимало випробувань. Адже інфраструктура і бізнес, пов’язаний з туризмом, в Кам’янці зосередили свої зусилля на харчування і проживання біля 20 тисяч вимушених переселенців, що приїхали до міста з півночі і сходу, тікаючи від бойових дій ворога.

Проте й у таких умовах, за словами виступаючих, туризм у нас розвивався, хоч і не в тих обсягах, які були до повномасштабної війни. З’явились абсолютно нові для міста напрями. Наприклад, реалізований проєкт «Курс юного Амбасадора», організований для підлітків ВПО з метою популяризації туристичного потенціалу міста, розвивається фототуризм, проводяться нові для міста екскурсії, не збавляє темпів і гастрономічний туризм.

Цьогоріч з огляду на важливість туристичної галузі для економіки міста і з надією на майбутнє Кам’янець-Подільська міська рада в співпраці з Кам’янець-Подільським державним історичним музеєм, Національним історико-архітектурним заповідником «Кам’янець», Національним природнім парком «Подільські Товтри» і Централізованою міською бібліотечною системою підготували низку заходів до Всесвітнього Дня туризму і Дня туризму в Україні.

Серед них можна відзначити конкурс «Кращий сувенір Кам’янця-Подільського». Нагородження переможців відбудеться у вівторок, 27 вересня, в дворику Музею старожитностей по вул Іоанно Предетечинська, 2. Також в цей день вхід до експозиції «Палеонтологія та геологія «Подільських Товтр» (центральний офіс НПП «Подільські Товтри», площа Польський ринок, 6) і до об’єктів НІАЗ «Кам’янець» (будинок Руського магістрату, Східні корпуси будинку Руського магістрату, Казематна башта і Гончарська башта) будуть безкоштовні. Цікавою подією свята є і форум-презентація сіл Кам’янець-Подільської міської територіальної громади «Туризм. Виклик часу». Тут новоприєднані до громади села представлятимуть себе як місце для туристичного бізнесу. Саме в них міська влада бачить великий потенціал для розвитку галузі. Адже тут мається на увазі не тільки відвідини якихось цікавих об’єктів, але й екотуризм чи той же гастрономічний туризм. Гостей громади можуть зацікавити й люди, які займаються народними промислами чи особливим видом підприємницької діяльності.

Станіслав ОРЖЕХОВСЬКИЙ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар