Як під сонцем квітам, так з матір’ю дітям

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

11 травня в Кам’янець-Подільській центральній районній бібліотеці відбувся захід, приурочений Дню матері, що його традиційно в Україні відзначають в другу неділю травня. Свято підготували завідуюча відділом обслуговування ЦРБ Оксана Клімова, бібліотекар відділу обслуговування, звукорежисер Юлія Воронюк, незмінна ведуча, бібліотекар-координатор інформаційних технологій Олена Гаращук.

Душевність, поетичність та мелодійність… Саме такі ноти були домінантними на святі найрідніших. З цієї нагоди поети-краєзнавці подарували бібліотеці свої книги, основним лейтмотивом яких була вдячність матерям. Так, гостею урочистостей стала відомий подільський лірик, автор збірок поезій «Душа на кінчику пера» та «Трем тиші» Наталія Мазур. До речі, саме на слова поетеси й звучали пісні у виконанні директора районної ДШМ Олега Швеця та викладача народних інструментів по класу баян Василя Корби. Свої віршовані рядки всім матерям подарувала поетеса Маргарита Каменева, а музичний супровід забезпечила викладач районної ДШМ по класу хорового співу Тетяна Наголюк та учні цієї школи мистецтв.

В рамках заходу в бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Образ матері в літературі», а також презентовано фотовиставку відомого подільського фотохудожника, Заслуженого діяча культури України Станіслава Стояновського під назвою «Мати – берегиня роду, домашнього вогнища».

Святкування завершилося музичним твором «Молитва за Україну», під час звучання якого діти у вишиванках подарували матерям весняні квіти.

Ольга ОЛІЙНИК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар