У Кам’янці-Подільському рулили раритетні автівки та капелюшки

Автор: | Опубліковано Культура Немає коментарів

Вдихнути друге життя в машину, зробити з гидкого каченя лебедя можуть тільки дійсні поціновувачі ретромашин. Понад 60 автолюбителів привезли своїх красунь на фестиваль “Ретрофест-2018” у Кам’янець-Подільський минулими вихідними. Тут і «Волги», і «Побєди», і «Запорожці» і такі легенди як німецький представницький «Horch 951» та американський «Packard 120» Автовернісаж зайняв усю Вірменську площу, яка швидше нагадувала суцільну фотозону й від відвідувачів заселфитися не було відбою.

На романтиці свято не завершувалося, і старовинні кари після видовищного подіуму вирушили в ретроралі, стартом і фінішом якого слугувала стара фортеця. Для екіпажів це був третій з шести етапів Кубку України з перегонів на історичних автомобілях. І хоч змагання швидше нагадували класичну подорож, а не спортивні перегони в нашому уявленні, проте неймовірно споглядати машинки з журналів в русі.

Того дня «цвяхами» дійства були не лише ретроавтівки. Слоганом цьогорічного фесту став вислів: «Капелюшки рулять» і паралельно автовиставці своє місце на головній сцені заходу зайняв парад історичних головних уборів. Також кожен зміг долучитися до майстер-класу від офіційного дизайнеру фестивалю Світлани Савельєвої та виготовити вуалетку своїми руками.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар