ЗАПЕЧЕНА СКУМБРІЯ

Автор: | Опубліковано Готуємо смачно Немає коментарів

Інгредієнти: 3 скумбрії, 4 середні цибулини, перець чорний мелений за смаком.

Для соусу: 3 ст.л. гірчиці, 4 ст.л. майонезу, 5 ст.л. соєвого соусу.

Розморожену або свіжу рибу почистіть від нутрощів, відріжте їй голову і добре промийте. Наріжте скумбрію шматочками, приблизно 2 см в ширину.

Почистіть і наріжте 4 цибулини півкільцями. Розділіть цибулю руками. Перекладіть в глибоку миску рибу і цибулю.

Ось ми і підійшли до секрету приготування нашої скумбрії в духовці – соусу. Його готувати дуже просто і швидко. Гірчицю, майонез і соєвий соус змішайте в мисці до однорідної маси. Солити не обов’язково, досить буде солі, яка в соєвому соусі.

Цибулю і скумбрію поперчіть за смаком і влийте туди ж соус. Акуратно все перемішайте і відставте на 20-30 хвилин, щоб риба з цибулею добре промаринувалася. Можна готувати й одразу, але набагато смачніше вийде, коли вона постоїть.

Далі перекладайте промариновану рибу з цибулею в форму. Маленький секрет: цибулю постарайтеся викласти на дно форми, а шматки риби поверх цибулі. Змащувати форму не потрібно. Випікайте скумбрію в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин до готовності.

Ось і все, золотиста скумбрія в духовці з цибулею готова! Подавайте рибку з улюбленим гарніром або салатом. А який аромат! Перевершує всі очікування, ніби тільки що з багаття.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар