Позмагаємося… за кошти ЄС

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Нещодавно в Хмельницькій облдержадміністрації відбулося засідання комісії з конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які реалізовуватимуться за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄC у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримки регіональної політики України. На попередній розгляд було представлено 30 проектів як загальнообласного, так і місцевого рівнів.

До конкурсу на отримання гранду активно долучилася Кам᾽янеччина, презентувавши три цікаві ідеї за напрямками розвитку освіти, культури та охорони здоров᾽я району. Відділ культури й туризму райдержадміністрації запропонував проект зі створення туристичних центрів у Бакоті, Ісаківцях та Чорнокозинцях. Інший, під назвою «Мрії, що збуваються», надійшов від освітнього підрозділу і містить план покращення матеріально-технічного забезпечення Кадиєвецької школи. Поборотися за грошову підтримку задля втілення програми «Теплі серця» (утеплення фасаду центральної районної лікарні) взялися й медики.

Як інформувала начальник відділу економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури РДА Ольга Чіпізубова, за висновками попереднього обговорення обласної комісії, схвальні відгуки отримали два районні проекти – туристичний та освітній. Їх вирішено підтримати для подання до участі у відборі в Мінрегіоні. І вже в Києві буде остаточно оголошено території, що заручаться фінансовою допомогою ЄС. Загальний призовий фонд, який спрямовується для реалізації проектів регіонального розвитку, складає 600,75 млн.грн., з яких 1 млн.700 тис.грн. передбачені як виграш в освітній номінації, 2 млн.700 тис.грн. – в культурній.

Юлія ЛІЧКЕВИЧ.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар