Наповнюються засіки

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

На Кам’янеччині очікують непоганих результатів із врожайності зернових. Щоправда, за однієї умови: якщо не підведе погода. Такі прогнози озвучив начальник управління агропромислового розвитку РДА Ігор ГАЙ у понеділок під час чергової наради районного активу.

У липневі дні жнивна кампанія набрала високих обертів, тож вже вимальовується певна картина з досить позитивними результатами. Так, за станом на 18 липня на ланах району зібрано зернових за всіма категоріями господарств на площі 10,2 тис.га, що становить 46% до прогнозу, в тому числі й по сільськогосподарських підприємствах – 5,7 тисячі гектарів при врожайності 41,3 ц/га.

Завершилося збирання озимого ячменю, валовий збір котрого склав 4,4 тисячі тонн зерна при врожайності 36 ц/га. Озимої пшениці скошено й обмолочено на площі 6,7 тис.га, при середній урожайності 42,7 ц/га. Найкращого результату зі збирання цієї культури добилися трудівники сокільської філії «Мрія» ТОВ СП «НІБУЛОН». Тут урожай пшениці склав 52 ц/га. Завершився й обмолот озимого ріпаку, валовий збір котрого сягнув 5,3 тисячі тонн при врожайності 26,4 ц/га.

Як повідомив начальник відділу управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Петро БАС, у чотирьох господарствах району збирання ранніх зернових і зернобобових культур наближається до завершення. Не забувають аграрії й про майбутній врожай. За станом на 18 липня вже підготовлено ґрунт до посіву озимих на площі 1,6 тис.га.

– Відрадно, що ми вкладаємося в оптимальні строки, а враховуючи те, що жнива незабаром завершаться, вже навіть визначилися з цінами на зерно, – поділився Петро Йосипович. – Наразі на Кам’янеччині встановлені такі ціни: на пшеницю ІІ класу – 1900 грн. за тонну, ІІІ класу – 1850; фуражну пшеницю – 1750; продовольчий ріпак – 4650; технічний – 4550; ячмінь – 2000 грн. за тонну.

Можна із впевненістю сказати, що симфонія гуркоту двигунів зернозбиральних комбайнів і машин наразі видає свої заключні акорди, тож засіки в коморах будуть повні.

Діна КУШНІР

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар