Напередодні бюджетних нововведень

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Для розпорядників бюджетних коштів настала гаряча пора. У зв’язку з поданням Уряду України на розгляд профільного комітету Верховної Ради проекту держбюджету на 2017 рік, всі місцеві бюджети (у тому числі районні та об’єднаних територіальних громад), що пов’язані з державним під час формування проектів місцевих фінпланів на 2017 рік, зобов’язані застосовувати програмно цільовий метод ( ПЦМ).

Управління фінансів райдержадміністрації вже на цьому тижні розробило Інструкцію з підготовки бюджетних запитів до проекту районного бюджету — на черзі її реєстрація в Обласному управлінні юстиції, після чого головні розпорядники бюджетних коштів району за цим зразком складатимуть бюджетні запити на 2017 рік і два наступних бюджетних періоди. Наказ про затвердження зареєстрованої Інструкції буде опубліковано на шпальтах газети.

Обов’язковими складовими ПЦМ є: бюджетні програми(БП); їх відповідальні виконавці; паспорти бюджетних програм; їх результативні показники. Правила заповнення паспортів БП, перелік результативних показників та звітність про їх виконання встановлює Мінфін. Головні розпорядники розробляють програми і не пізніше, ніж за 45 днів з набрання чинності рішення про місцевий бюджет, затверджують спільно з фінансовим управлінням. За результатами звітів керівництво району та відповідні служби робитимуть висновки про виконання передбачених завдань, надаватиметься оцінка ефективності діяльності відповідальних виконавців та прийматимуться відповідні рішення. Попередній та поточний контроль за рухом коштів та відповідність наданих документів нормативній базі здійснюватимуть працівники держказначейства.

Володимир СКОБ’ЯК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар