«Колос» наливається силою

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Ігоря Фурмана знаю відтоді, як він, молодий, енергійний фахівець, поповнив трудовий колектив Слобідо-Кульчієвецького сільгосппідприємства ТОВ «Колос». Прийшов сюди за порадою батька Володимира Олексійовича, який тоді був керуючий відділком тодішнього радгоспу «Кам’янець-Подільський». Він і прищепив синові любов до землі, хліборобської праці, повагу до трударів, які творять достаток хліба на спільному столі.

Беручкий до роботи Ігор добре зарекомендував себе на посаді заступника директора. Та трапилось непередбачуване: 2004 року виникли проблеми зі здоров’ям і йому довелося терміново їхати на складну операцію до Москви.

Після цього тривалий час перебував на лікарняному. Але не забував про рідне господарство, постійно цікавився, як тут йдуть справи. Адже на той час він і його брат Юрій вже були засновниками «Колоса».

– А справи, відверто кажучи, йшли не дуже вдало, – ділиться Ігор Володимирович спогадами. – При обробітку землі, догляді за нею, неозброєним оком було видно упущення – вона почала заростати бур’янами. І тоді ми з братом прийняли рішення: взяти важелі керівництва в свої руки. Я особисто став директором ПП «Колос».

Наша розмова відбулась у службовому кабінеті. Раз від разу Ігор Володимирович, вибачившись, відповідав на телефонні дзвінки, домовлявся з партнерами, з якими працює, як краще вирішити те чи інше питання. Йому в цьому допомагала головний бухгалтер з багаторічним стажем Михайлина Залізецька, яка є його правою рукою.

Завершивши розмову, директор запропонував:

– Поїдемо на наші поля. Подивитесь, як ми господарюємо, що вдалося зробити.

Цього погожого дня механізатори Геннадій Вондуляк, Анатолій Замбриборщ та Ігор Гаврилюк заходили в останні гони на сівбі озимої пшениці. Вчасно підвозив насіння до посівних агрегатів водій автомашини ГАЗ-53 Володимир Мельник.

За словами директора, депутата районної ради Ігоря Фурмана, посіяли озимої пшениці 170 гектарів.

– А он, гляньте, на дбайливо розорану площу. Вона підготовлена до майбутнього засіву ярим ячменем, – зазначив Ігор Володимирович. – І взагалі, в нас немає жодного клаптика землі, яка була б занедбаною, вчасно не оброблялась. А дбайливий догляд за нею забезпечує вагому врожайність. Озимої пшениці в цьому році зібрали по 51 центнеру з гектара, сої – по 20. Чітку організацію на прийманні зерна врожаю-2012 забезпечив завідуючий током Володимир Верстюк. За оренду земельних паїв з власниками розраховувалися своєчасно. Люди за бажанням брали оплату хто зерном, хто грішми з розрахунку 3% вартості на один пай. До речі, належну увагу та турботу про пайовиків проявляємо не лише у свята. Даруємо подарунки, санаторно-курортні путівки на базу відпочинку в Криму за пільговою ціною 10 відсотків від вартості путівки. Тому й охочих оздоровитися чимало. За 2011-2012 роки відпочили та зміцнили здоров’я майже 60 чоловік, у тому числі 25 дітей.

З поверненням на роботу Ігоря Володимировича, як видно, справи в господарстві пішли на краще. «Колос» наливається силою, впевнено долає намічені рубежі. Міцніє й матеріальна база господарства, яка поповнилася новими сівалками та культиватором. Останнім часом відремонтовано трактор Т-150 та дві машини ЗІЛ-130. У найближчих планах – купити зернозбиральний комбайн.

Дирекція ПП «Колос» вишукує й знаходить кошти і для благодійної справи. Допомагає сільській раді належно вшановувати ветеранів війни в День Перемоги, надає матеріальну допомогу інвалідам війни, малозабезпеченим сім’ям, місцевій школі, та дитсадку, сприяє розвитку фізкультури й спорту в селі.

Борис УРОДА

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар