Кам’янчанам би налягти на теплиці
Згідно з розрахунками фахівців аграрного бізнесу, при вирощуванні овочів та зелені в умовах тепличного господарства найбільший дохід може дати кріп. На другому місці — огірки, на третьому — помідори. Дещо менше заробляють на петрушці та салаті.
Загалом в Україні ринок споживання традиційних овочевих культур поступово зменшується. Перспективним для аграріїв стає вирощування овочів та зелені, зокрема кропу, руколи, салату, в закритому ґрунті. Три останніх за сезон можна зібрати два-три врожаї. На сьогодні 50% огірків, 44% помідорів і 6% зелені, які споживають українці протягом року, тепличні. Очікується, що в найближчі п’ять років їх споживання зросте в три-п’ять разів.
До речі, 20% внутрішнього ринку забезпечується вітчизняною тепличною продукцією. Загалом сьогодні в Україні функціонують промислові овочеві теплиці на 250 га.