Фермери Кам’янеччини можуть отримати дотації від держави

Автор: | Опубліковано Економіка Немає коментарів

Уряд, скасувавши спецрежим оподаткування ПДВ для аграріїв, пообіцяв широку підтримку малим та середнім фермерам. 4 млрд грн. буде направлено на розвиток українського тваринництва. Селяни, які утримують молодняк ВРХ, отримають 700 млн грн. державної підтримки, або на телят — 300 грн. за голову віком від 1 до 5 місяців, 1000 грн. — віком від 5 до 9 місяців, 2500 грн. — віком від 9 до 12 місяців. Агровиробники, які утримують молочних корів, отримають 500 млн грн. державної підтримки, або 1500 грн. на голову молочної корови двома траншами.

Великому бізнесу, зокрема виробникам курятини, згідно з урядовою постановою щодо підтримки тваринництва, виділять чималу дотацію – близько 350 гривень на одну курку, птахофабрикам — компенсацію 25% тіла залучених кредитів.

Для аграріїв передбачено 50% компенсації вартості високопродуктивного поголів’я, а також біологічного матеріалу та ембріонів на суму 300 млн грн. Їм буде відшкодовано 2,5 млрд грн. на будівництво або реконструкцію тваринницьких комплексів. Йдеться про 25%-ву компенсацію тіла кредиту, залученого на будівництво або реконструкцію комплексів у галузях свинарства, птахівництва та ВРХ, 30% відшкодування вартості введених в експлуатацію тваринницьких комплексів, побудованих без залучення кредитних коштів та до 3% здешевлення кредитних ресурсів, залучених на проекти із розвитку аквакультури, вівчарства, козівництва.

За повідомленням Інформаційного вісника Уряду.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар