Відвар вівса зміцнить серце, легені та нервову систему

Автор: | Опубліковано Поради Немає коментарів

Овес завжди застосовувався в народній медицині. Крупа й борошно із зерен вівса містять велику кількість крохмалю і білків, а також цукор, жири, мінеральні солі та інші речовини.

Овес використовується як дієтичне харчування, а настоянки, водні витяжки та інші препарати з соломи цього злаку рекомендуються як стимулятори при безсонні, розумовому виснаженні, фізичній утомі. Ванни з відваром вівсяної соломи допомагають при ревматизмі, подагрі, ішіасі та деяких шкірних захворюваннях. Солома вівса використовується як протидіабетичний, потогінний, сечогінний, вітрогінний і жарознижуючий засіб.

Сьогодні поговоримо про відвар. Відвар вівса просто необхідний для зміцнення нервової системи, серця, легенів і поліпшення складу крові. Він сприяє обміну речовин в організмі, лікує виразкову хворобу шлунка, хронічний гастрит (причому, незалежно від кислотності). Особливо корисний при хронічному гепатиті та панкреатиті. Він також виявляє протизапальну і сечогінну дію, його п’ють при набряках і водянці живота ниркового походження, запаленні нирок і сечового міхура, а також при нетриманні сечі у дітей. Це сильний потогінний і жарознижуючий засіб при застуді. Відвар вівса, підсолоджений медом, дають дітям і дорослим при кашлі.

Класичний рецепт відвару вівса: 1-2 скл. зерна заварити в 1 л окропу, настояти 20 хв. Приймати по 0,5 склянки тричі на день при захворюваннях печінки.

Відвар вівса на молоці від запалення легенів у дітей: 1 склянку вівса з лушпайками добре промити й залити літром молока. Уварювати годину на слабкому вогні. Процідити і давати дітям пити замість чаю або супу кілька разів упродовж дня, можна з медом чи маслом. Особливо корисно вживати такий кисіль на ніч.

Відвар вівса проти безсоння: 500 г зерен вівса потрібно промити холодною водою, залити 1 літром води, варити до напівготовності, процідити і приймати щодня по 150-200 мл, додаючи трохи меду.

Крутий відвар вівса: 3 склянки неочищеного вівса залити 3 л води, варити на слабкому вогні 3 години, процідити, зберігати в холодильнику. Пити теплим по 0,5 склянки за 1 годину до їжі.

Відвар знімає будь-яке запалення, виводить шлаки, нормалізує роботу шлунка, підшлункової залози, печінки, нирок.

 

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар