САЛАТ ІЗ ШАМПІНЬЙОНАМИ, КУРЯТИНОЮ ТА СИРОМ
Інгредієнти: копчена куряча грудка – 200 г, шампіньйони різані – 300 г, огірки мариновані – 150 г, яйця варені – 4 шт., картопля – 3 шт., морква – 2 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., сир твердий – 150 г, йогурт «Для салату» – 5 ст. л., сіль, перець за смаком, рослинна олія для смаження, петрушка свіжа, шампіньйони мариновані для прикрашання.
Приготування. Відварюємо картоплю, моркву та яйця. Очищуємо, натираємо на грубій тертці. Цибулю звільняємо від лушпиння та дрібно нарізаємо.
На розігріту з олією сковороду викладаємо шампіньйони. Солимо, перчимо, додаємо подрібнену цибулю та смажимо до золотистого кольору. Залишаємо охолоджуватися.
Мариновані огірки та копчену курячу грудку нарізаємо невеличкими шматочками.
У кулінарному кільці викладаємо шарами: картоплю, мариновані огірки, шампіньйони, курячу грудку, моркву та яйця. Кожен шар змащуємо йогуртом «Для салату».
Натираємо сир та посипаємо салат. Ставимо на годину в холодильник. Звільняємо салат від форми. Прикрашаємо маринованими шампіньйонами та зеленню.