САДОЧКИ ЗАПРАЦЮВАЛИ. У МІСТІ

Автор: | Опубліковано Суспільство Немає коментарів

Батьки дошкільнят, надто ж ті, які працюють і не мають на підхваті безплатних нянь в особах бабусь та дідусів, не могли дочекатися, коли нарешті відкриються садочки. У Кам’янці-Подільському, як і обіцяла міська влада, вони запрацювали з 1 липня. У перший день дитсадочки відвідало 280 вихованців.
Як повідомляють на сайті міської ради, напередодні за дорученням міського голови Михайла Сімашкевича, його заступник Василь Сукач разом з працівниками управління освіти і науки перевірили, чи готові заклади дошкільної освіти відновити роботу з дотриманням карантинних вимог.
На сьогодні всі дитсадки мають запас дезінфікуючих засобів для вологих прибирань і дезінфекції поверхонь. Працівники забезпечені засобами індивідуального захисту. Для температурного скринінгу закуплено безконтактні термометри тощо.
Крім того, групові приміщення звільнені від килимів, м’яконабивних іграшок, в санвузлах є рідке мило та паперові рушники, а для організації харчування столи розміщені з дотриманням дистанції. Керівники розробили адаптивний графік прогулянок і занять дітей з метою недопущення об’єднання чи змішування груп.
У районі, на жаль, дитсадочки залишаються закритими. До роботи в умовах епідемії готові приступити лише два виховні заклади – «Веселка» (с.Довжок) та «Дюймовочка» (с.Кадиївці). Як повідомляють у секторі освіти райдержадміністрації, для того, щоб ці дитсадочки запрацювали, їх ще має перевірити виїзна робоча група.
Надія ЄРМЕНЧУК.

Поділитися в соціальних мережах

Додати коментар